Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ve Zlíně vzplálo solárium

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, šim - 
4. října 2009
11:51

Solárium ve Zlíně zachvátil v noci na neděli rozsáhlý požár. Jeho majitel se pokoušel oheň uhasit, při tom se však nadýchal nebezpečných zplodin a zkolaboval.

Muže dostali ven hasiči, poté ho ošetřila záchranná služba. Příčinou požáru, který napáchal podle prvních odhadů škodu 170.000 korun, byla technická závada na jednom ze solárních boxů. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Požár zjistil dnes kolem 01:00 majitel solária, když se vracel se svým kamarádem do podniku, kde chtěli přespat. Muž otevřel podnik a oheň se snažil uhasit pomocí hadice nástěnného hydrantu. Pobyt v zadýmeném sklepě ho však za nedlouho přemohl. Kamarád majitele našel po několika minutách ležet v částečném bezvědomí.

"Okamžitě ho popadl a snažil se ho vytáhnout po schodech ze sklepa ven. Sám si obličej kryl mikinou, ale to ho dostatečně neochránilo a i on začal kolabovat. Mezitím už na místo dorazili hasiči, kteří našli oba muže na schodech," uvedl mluvčí. Doplnil, že majitele solária ošetřila záchranná služba. Další pomoc muž odmítl a na vlastní žádost zůstal na místě.

hani ( 5. října 2009 09:00 )

To muze byt darecek od konkurenta. Udelat pozar bez cloveka je moc jednoduche. Mate takovych specaku!!! V Brne na 7 patre nem Bohunice. Do doktoru Robeka, Garajeva, Linchartova, Prochazka a dalsi. Umi taky dobre legalne zabit na zakazku. Jestli potrebujete volejte, A police ne musite bat si. Pozar, exploze, autonehoda - objednavajte!!!!!!!!!! Oni to ne odpira.

Zobrazit celou diskusi