Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lidé se bouří: Romům v Chanově chce radnice dát 20 milionů

Autor: INT, val - 
31. srpna 2009
11:53

Vedení Chanova se chystá investovat 20 milonů korun do rekonstrukce paneláků, ve kterých bydlí Romové. Obyvatelům Mostu se to ale vůbec nelíbí a bouří se. "Nám nikdo nic nedá, to není fér," tvrdí.

První změnou, na kterou se uvolnilo 20 milionů korun z ministerstva vnitra, z ministerstva pro místní rozvoj a mosteckého magistrátu, bude výměna oken. Dále se budou rekonstruovat výtahy a zateplovat paneláky.

Jenže Mostečanům se to vůbec nelíbí a už se podepisují pod petici. Nesouhlasí totiž se snižováním nájmu pro romské obyvatele Chanova.

Většina vedení města: "Budeme apelovat, aby se nájemné tamním lidem kvůli špatným životním podmínkám ještě snižovalo, teď už je snížené o dvacet procent, ideální by bylo snížit ho o polovinu,“ říká Jiří Zelenka, jeden z mosteckých zastupitelů

"Je potřeba sídliště opravit, tamní lidé jsou znevýhodněni tím, v jak špatném je sídliště stavu," vysvětluje postoj radnice náměstek primátora Luboš Pitín.

Opačný názor však má další zastupitel Mostu Karel Novotný: "Je to jako vyhodit ty peníze do luftu, historie se bude opakovat. Sídliště se opraví a za pár let to tam bude vypadat jako teď, vybydleno a zdevastováno."

A co na to samotní lidé? "Nám nikdo nic nedá, to není fér, do Chanova se stále cpou peníze, je to jako vyhazovat je z okna."


Vážení čtenáři, bohužel jsme byli nuceni vypnout diskusi pod článkem, ve které se opakovaně objevovaly vulgární výrazy. Všem slušným čtenářům se tímto omlouváme.

Redakce Blesk.cz