Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Havířovský policista: Při výbuchu chránil lidi a málem ho zavřeli!

Tak vypadal byt po výbuchu. Za jeho dveřmi stál i souzený policista Tomáš Steklý
Tak vypadal byt po výbuchu. Za jeho dveřmi stál i souzený policista Tomáš Steklý  (Autor: Pavel Čempěl)
Autor: tch - 
24. srpna 2009
19:23

Osvobozující rozsudek včera ukončil kuriózní soud s havířovským policistou. Tomáš Steklý (32) byl před rokem v těsné blízkosti bytu, který vyhodil do povětří sebevrah.

Policista, kterému šlo o život, při výbuchu vytrousil peníze vybrané na pokutách. Nadřízení ho nařkli ze zpronevěry.

Zproštění viny a očištění policistova jména navrhl sám státní zástupce. Přestože se policistovy výpovědi o explozi a ztrátě peněz v průběhu vyšetřování měnily, podle prokurátora to způsobil traumatický zážitek. Steklého zasáhla tlaková vlna a byl částečně v bezvědomí.

Celý proces s policistou brali jeho kolegové jako ránu pod pás. Až dosud sbíral Steklý ta nejlepší hodnocení a za evakuaci lidí před výbuchem byl dokonce vyznamenán. Ač sám v ohrožení, stihl s kolegy dostat nájemníky do bezpečí a otevřít okna, což zmírnilo tlakovou vlnu.

Vyšinutý nájemník (†41) si loni v září v centru Havířova naplnil vanu hořlavinou, lehl si do ní a škrtl sirkou. Výbuch zranil čtyři policisty a družku sebevraha.

zujabuja ( 25. srpna 2009 11:59 )

Tak to je vazne demence. Jako mam manzela policajta a kdyby ho potkalo neco takoveho, tak bych mu rekla vykasli se na tu bandu idiotu a hledej se praci jinde. Vzdyt to je do nebe volajici

carr ( 24. srpna 2009 23:54 )

tyto nemyslící stroje chodí do práce ne přemýšlet, pouze se zúčastnit a sebrat prachy..Teď dali naději všem dalším obětem- pomoc od policistů už nebude, co když při záchraně ztratí odznak nebo pouta, půjdou k soudu.Jen tak dále naši zákonodárci, jen více zákonů ať ten bordel v nich už je dokonalý. Toto není už ani na odplivnutí před vámi.

Zobrazit celou diskusi