Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Brně zaútočil pitbul: Před očima majitelů roztrhal jezevčíka

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, šim - 
14. srpna 2009
11:55

Rozzuřený pitbul roztrhal ve středu v centru Brna jezevčíka. Napadený pes sice ještě bezprostředně po útoku žil, ale s rozsáhlým krvácením a navíc vyhřezlými vnitřními orgány.

Zda se zvíře podařilo zachránit, se zatím neví. Pitbul skončil v městském útulku a jeho třiadvacetiletá majitelka na policii. Zjistilo se, že je po ní vyhlášeno celostátní pátrání, řekla mluvčí strážníků Denisa Kapitančíková.

Případ se stal na centrálním brněnském náměstí Svobody. Pitbul zaútočil v okamžiku, kdy kolem něj procházel jezevčík se svojí paničkou. Pes bojového plemene měl náhubek a byl na vodítku. Když se rozzuřil, snažil se jej muž, který jej držel, uklidnit. Zvířeti se ale vysmekl náhubek. Záhy pes zaútočil.

Pitbul se do jezevčíka zakousl. "Muž se snažil psa od jezevčíka odtrhnout kopáním, ale přesto pitbul způsobil menšímu psíkovi vážná zranění," uvedla mluvčí.

Strážníkům, kteří na místě zasahovali, se pak jako majitelka pitbula přihlásila třiadvacetiletá žena, po níž policie pátrala. Městská policie zjišťuje, zda bylo toto statné zvíře řádně zapnuto na vodítku. Případ předala republikové policii.

lucy25 ( 15. srpna 2009 14:41 )

Hele gordon normálně neuvěříš,můj pes taky štěká to bys nevěřil co?Příště si poskoč,protože si asi sedíš na "mozku" :o) To se ještě chlubíš,že máš nevychovaného uřvaného psa? Tak jestli jde ven po půl dne tak to chápu,že dělá takový povyk a jestli tobě nevadí pokud s ním chodíš a neustále ti štěká je to čistě tvůj problém a vizitka.mě osobně by bylo trapně,že si ani 12 kilového šmudlu neumím zkrotit :o)

zirafa ( 14. srpna 2009 20:56 )

Ovšem jak vidíš, někteří jedinci to nechápou..... a furt si melou dokola to svý....

zirafa ( 14. srpna 2009 20:48 )

spíš neumíš číst ty, pes je vždy obrazem svýho pána....a že se ti nelíbí pitbul, no, někomu se zas třeba nelíbí jorkšír, to je věc názoru.....

gordon ( 14. srpna 2009 17:52 )

máme 4 letého pejska z útulku. (cca 12 kg). Je veselý,milý,a když jde ven,štěká na všechny strany,aby se pochlubil,že je venku.Je stále na vodítku, a možná právě proto štěká i na jiné psy,jedno jestli malé nebo velké. Až ho naučíme mluvit,aby to mohl říct,tak určitě štěkat přestane.

blbostzabiji ( 14. srpna 2009 17:10 )

A tohle moudro jste vyčetla kde?

Zobrazit celou diskusi