Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Noční drama: Strážníci odrodili holčičku přímo na ulici!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: ČTK, rvs - 
31. července 2009
13:15

U pražské Palmovky se v noci odehrálo neuvěřitelné drama se šťastným koncem. Strážníci tam odrodili přímo na ulici holčičku! Dítě zvládlo neobvyklý příchod na svět v pořádku a jeho i matku převezla záchranka do nemocnice Bulovka.

Hlídka městské policie projížděla ve 02:45 nedaleko stanice metra Palmovka. "Před služebním autem se náhle objevil hodně nervózní muž. Mával rukama a lámanou češtinou nám řekl, že v nedalekém autě je žena a rodí," popsali situaci členové noční hlídky Tomáš Frydrych a Václav Řehák.

Hlídka okamžitě vyrazila na místo. V odstavené škodovce našla rodící ženu. Strážníci zavolali na dispečink záchranky. Operátor jim po telefonu radil, jak mají postupovat. Tou dobou už na místo spěchala sanitka s lékařem.

Ještě před příjezdem záchranky, ve 02:55, přišla holčička na svět. Hlídka ji ošetřila, aby se nezadusila, po několika minutách předala dítě i maminku záchranné službě, která obě převezla do nemocnice. Mluvčí nemocnice Sabina Petrtýlová informovala, že maminka i dítě jsou v pořádku.

pavulon ( 31. července 2009 17:35 )

Že jim dítě při spontánním porodu neupadlo na zem.Důležitější se zdá,že zvládli zavolání záchranné služby. Nejspíše je vyznamená ministr vnitra a dostanou osobní důchod a povýšení.

kofila ( 31. července 2009 14:41 )

Strážníkům samozřejmě patří velká pochvala

gord ( 31. července 2009 13:55 )

super práce

4791 ( 31. července 2009 13:48 )

zaslouží uznání neznám moc chlapů,kteří by zvládli být u porodu(a neomdlít)natož miminko odrodit.

Zobrazit celou diskusi