Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Usekl synovi (3) ruku sekačkou: Jak k tomu došlo?

Možná, že v místě, kde byla vysoká tráva, otec syna neviděl
Možná, že v místě, kde byla vysoká tráva, otec syna neviděl  (Autor: Infografika Blesk)
Autor: rvs, rys - 
24. července 2009
10:57

Hrozivá tragédie otřásla Českem. Muž (32) z Přerovska přejel při sekání trávy svého tříletého syna a částečně mu amputoval ruku a obě nohy. Jak je možné, že k něčemu takovému vůbec mohlo dojít?

Po patnáctihodinové operaci v olomoucké nemocnici se zdá, že bude možné chlapci obě nohy zachránit. Chlapcova ruka však byla poškozená natolik, že ji lékaři museli již ve čtvrtek amputovat nad zápěstím!

Oba rodiče dítěte se po otřesné tragédii zhroutili a policisté je zatím nevyslechli. Otce však s největší pravděpodobností čeká obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti! Zdrcený muž zatím nebyl schopen vysvětlit, jak k nehodě došlo a přesné okolnosti případu si můžeme jen domýšlet. Možností, co se mohlo stát, je hned několik:

1. Na louce u domu byla vysoká tráva a muž chlapce neviděl.

Podle této verze vyšel vpodvečer chlapec nepozorovaně ven a hrál si v trávě u domu. Otec, který sekal malotraktorem trávu si ho nevšiml a přejel přímo přes něj.

Možná, že v místě, kde byla vysoká tráva, otec syna neviděl Možná, že v místě, kde byla vysoká tráva, otec syna neviděl | Infografika Blesk


2. Chlapec si hrál a vběhl před sekačku

Dítě bylo venku, běhalo po louce a náhle vběhlo nebo vlezlo před sekačku, kterou již otec nestihl ubrzdit.

Nepozorný otec mohl přehlédnout, že se klučina připlazil před sekačku Nepozorný otec mohl přehlédnout, že se klučina připlazil před sekačku | Infografika Blesk


3. Dítě sedělo s otcem na sekačce a spadlo

Třetí možností je, že měl muž při sekání trávy svého syna na kapotě malotraktoru. Při najetí na nerovnost v terénu, nebo při otcově chvilkové nepozornosti mohl chlapec ztratit rovnováhu a ze sekačky spadnout přímo před žací lištu.

Chlapec mohl sedět s otcem na sekačce a spadnout před žací lištu Chlapec mohl sedět s otcem na sekačce a spadnout před žací lištu | Infografika Blesk


Jaká verze je správná, ukáží až výsledky policejního vyšetřování. Jisté však je, že i přes obdivuhodný zákrok chirurgů v olomoucké nemocnici již chlapečkovi ruku nikdo nevrátí a kvůli chvilce nepozornosti bude zmrzačený na celý svůj život.

Místo tragédie Místo tragédie | Pavel Ryšlink

Místo, kde k neštěstí došlo.


Více o tragédii čtěte ZDE.


Měl by být otec za nehodu potrestán? A pokud ano, jak přísný trest by si zasloužil? Diskutujte ZDE!

basli ( 29. července 2009 07:55 )

Mame dvou a pul letou dcerku a ta hrozne rada za tatou pri sekani beha a chce mu pomahat. Asi si o tom s manzelem ted trochu promluvim a od ted se bude dcera koukat na tatu jen z verandy. Je to hrozna tragedie. Moc s celou rodinou citim. Souhlasim s tim, ze by je media mela nechat na pokoji. Sami se jen tezko budou s necim takovym vyrovnavat. Nedovedu si predstavit jaky bude ted vztah mezi chlapeckovo rodici. Myslim si, ze at sveho muze miluji sebevic, asi bych k nemu nemohla potlacit urcitou nenavist, kdyby se neco takoveho stalo nam.

anka ( 24. července 2009 23:59 )

souhlasim se vsemi prispevky pode mnou.....Je to tragedie a je neeticke od tisku otisknout fotografii domu......

johan007 ( 24. července 2009 20:14 )

oprava: K té fotce

johan007 ( 24. července 2009 20:13 )

Ať to jde dosekat ten k-r-e-t-é-n co má ten titulek "nedosečeno" na svědomí. A ten co to schváli ke zveřejnění mu může jít pomoct.

elis1002 ( 24. července 2009 15:47 )

blesk,jsou jedni velký využívači lidských neštěstí!!!!blesk u mě tímto nadobro skončil!!!!!

Zobrazit celou diskusi