Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Silné bouře zasáhly Česko! Hrozí povodně?

Autor: val - 
15. července 2009
12:00

Ústecký, Liberecký a Středočeský kraj včetně Prahy zasáhly ve středu dopoledne bouřky a vydatné deště. Ty budou postupně sílit a rozšíří se během středy po celém území České republiky.

Bouřka se přihnala do Prahy kolem půl deváté ráno a v pozdějších hodinách zasáhla i sever Čech. Kolem 11h bouřky udeřily i na východě Čech a lze je očekávat po celé České republice až do čtvrtečního rána.

Lidé se nemusí obávat, že by došlo k podobné katastrofě jako před 14 dny, kdy vydatné deště způsobily záplavy na Moravě a v Jižních Čechách. "Maximálně dojde k rozvodnění menších toků a potůčků," uvedl meteorolog Tomáš Mejstřík.

Nejde říci, na jakých místech bude situace nejhorší a kde budou bouřky nejsilnější, ale obecně platí, že hůře může být v místech, kde již pršelo a půda je tam nasáklá vodou,“ dodal meteorolog.

Největší srážkové úhrny jsou snad již za námi a odpoledne by se déšť měl pomalu vytrácet a to na území Čech do středeční půlnoci, na Moravě a ve Slezku boudou bouře hrozit až do 6 hodiny ranní.

Nejvyšší teploty 29 až 33 st., na západě Čech kolem 25 st., v 1000 m na horách kolem 23 st. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude v Čechách měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

V bouřkách se ojediněle můžou vyskytnou přívalové srážky, kroupy a silný nárazovitý vítr.

gevi ( 15. července 2009 13:43 )

Taky jsem z Moravy, ale takovéto malichernosti mě nijak neberou.

pepsi ( 15. července 2009 12:28 )

Bouře zasáhly Prahu a pak se rozšířily na ostatní území v Čechách. Ale že už včera večer byly na jižní Moravě vás nezajímá co? Bodejť by jo, se z té Prahy jednou poserete

Zobrazit celou diskusi