Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář Passer: Hrozí mu exekuce

Radim Passer
Radim Passer  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
18. května 2009
10:21

Staré spory mezi tuzemskými velkopodnikateli mohou v příštích dnech vyústit v exekuci části majetku přední developerské firmy Passerinvest Group.

Zprávu přinesla Mladá fronta Dnes.

Na jedné straně sporu, který v tuzemském top byznysu nemá obdoby, je majitel a miliardář Passerinvestu Radim Passer. Na straně druhé jsou lidé kolem majitele strojírenského kolosu ČKD Group rovněž miliardáře Petra Speychala, píše MfD.

Důvodem, proč má k exekuci dojít, je podle deníku sedm let starý dluh ve výši tří milionů korun, respektive i s úroky necelé čtyři miliony. Pohledávku držel až donedávna Roman Tyc, který spolupracoval dříve s Passerem i se Speychalem. Nyní je jejím majitelem společnost Gama Delta, jejímž spoluvlastníkem je Štěpán Sádecký, jeden z manažetů ve Speychalově skupině kolem ČKD, píše MfD.

Passerinvest Group, který jen předloni vydělal 14 milionů a celá skupina má miliardový obrat, na zaplacení podle Passera peníze má. Platnost pohledávky navíc již pravomocně potvrdil Městský soud v Praze a tak developer, který postavil například pražský kancelářský komplex BB Centrum, zaplatit musí.

Problém je však v tom, že prý se Passerovi a jeho právníkům nepodařilo svého věřitele vůbec kontaktovat. "I když dle nás nelze nalézt ospravedlnění pro vynesený rozsudek, podřídili jsme se a rozhodli se zaplatit. Protistrana však i přes naše výzvy neoznámila číslo účtu," řekl MfD Passer.

A něco podobného se prý stalo i Sádeckému a jeho lidem. Sádecký tvrdí, že jeho spolupracovníci Passerovu firmu s žádostí o zaplacení několikrát oslovili, nebyli však úspěšní. "Proto jsem podal návrh na výkon exekuce. Očekávám rozhodnutí v horizontu několika dní," řekl MfD.

Passer to ale označil za pokus o šikanózní exekuci a Passerinvest podle něj pro jistotu požádal soud o plnění do úschovy. Hrozba exekucí je podle něj pokračováním starého sporu s bývalými obchodními partnery.

 

gogo ( 18. května 2009 12:40 )

nestará se kam to schová ....

Zobrazit celou diskusi