Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Obří poutač hypermarketu hyzdí pohled na město!

Tento obří poutač rozčiluje obyvatele Klatov
Tento obří poutač rozčiluje obyvatele Klatov  (Autor: Mediafax.cz)
Autor: INT, raj - 
9. května 2009
06:38

Nový hypermarket otevřela ve čtvrtek společnost Tesco v Klatovech. Práci tam sice našlo 140 lidí, ale také už vyvolal ve městě pobouření.

Mnohým obyvatelům Klatov totiž vadí, že obří světelné reklamní tabule na Tesco i OBI brání při pohledu na panorama historického jádra města s množstvím věží a kostelů.

„Považuji to za absolutní neúctu k historickému rázu města a budu žádat o odstranění, nebo alespoň zmírnění obřího reklamního světelného poutače umístěného na příjezdu k nákupnímu centru Škodovka,“ řekl starosta Klatov Rudolf Salvetr (ODS).

„Řediteli společnosti, které patří centrum Škodovka, jsem již napsal ostrý dopis, ve kterém jsem požádal o zmírnění této reklamy. V průběhu května budeme o celé záležitosti jednat,“ dodal starosta.

dalumarka ( 9. května 2009 17:26 )

Take ja jsem byla na jare pri navsteve meho rodiste sokovana.Tohle monstrum dovolil postavit nekdo ,kdo za to dostal poradny balik.Dnes jiz to nikdo ani neodstrani ani nezmensi.Bude se chvili kricet a tim to zkonci.Alespon ve vetsine pripadu se to stava a nejen u nas.

hortenzie ( 9. května 2009 07:11 )

Proč odbor výstavby Klatovské radnice takovou zrůdnost povolil? Proč píše pan starosta "ostrý dopis" teď, když pilon stojí na místě už půl roku??? Pilon je absolutní zrůdnost, která se jinde po republice hned tak nevidí. Markety stojí v těsné blízkosti historického centra a městských hradeb a nenávratně tak změnily pohled na město a Černou věž při příjezdu do města. Místo aby radnice přilákala do města turisty, tak z něj dělá město duchů a marketů...

Zobrazit celou diskusi