Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Adélku (7) pokousal vlčák, zůstanou jí jizvy

Autor: Vlaďka Hradská, brum - 
21. dubna 2009
05:49

Šokující zážitek si ponese do života Adélka Jelínková (7). V zahradní restauraci ji napadl německý ovčák a pokousal v obličeji! Stopy po psích zubech zřejmě spraví až v dospělosti kosmetická operace.

„Jen jsem ho chtěla pohladit, ale on mi náhle skočil na obličej. Scvakl čelist a prokousl horní i dolní ret. Všude byla krev, držela jsem se za pusu a plakala. Moc to bolelo,“ popsala útok školačka.

Bolestné setkání ji poznamenalo i na duši. Původně chtěla být veterinářkou, teď se bojí i fenky, kterou mají doma.


Matka školačky viní z útoku majitele psa. Nedal zvířeti náhubek a vodítko a navíc ho nemocného přivedl mezi lidi. Ovčák byl totiž po operaci, před nedávnem ho přejelo auto. „Neudělal to poprvé. Už dříve vystartoval na známého. Ten si naštěstí stihl dát ruku před obličej a pes ho pokousal do paže,“ uvedla Petra Jelínková (32), která jednání majitele psa pokládá za nezodpovědné.

„Dcera je doma už 14 dní a jizvy jí podle lékařky v obličeji zůstanou. Chci podat trestní oznámení kvůli ublížení na zdraví,“ řekla Petra Jelínková. Blesk pátral po majiteli psa, aby se k útoku vyjádřil. Doma ho však nezastihl a mobil má vypnutý.

halloweena ( 29. prosince 2011 18:49 )

Když řídím auto, musím předvídat, že mi tam může díky své nepozornosti vběhnout dítě, důchodce, rozjívenej puboš nebo i ten pejsek. A co naplat, že chyba je teoreticky na jejich straně - ZODPOVĚDNÁ jsem já, páč musím při řízení předvídat. Totéž pro majitele pesanů, vždy je chyba na straně silnějšího - tedy Vás, pokud nepřemýšlíte dopředu, co se může stát na místech s vysokou koncentrací lidí. Chcete mít alespoň relativní klid, pak si pořiďte vodítko a náhubek, vždyť od toho byly vymyšleny tyto pomůcky. A pejsek na volno někde, kde není takovej provoz. Co se týká holčičky, jestli milovala zvířata a pes byl roztomilý, mohla klidně zapomenout na varování dospělých, za to jí snad nebudete nadávat, zaplatila leknutím a bolestí. jinak, švagrová měla pejska pitbula a ten mi zbaběle seděl na klíně a strachy prděl, bylo to na Silvestra. Hlídala jsem ho sice se staženou zadelí, ale on byl miláček a vzal za vděk i částečně cizí ženskou. PROSÍM LIDI, NETRAPTE LETOS PESANY PETARDAMA

kralovna1987 ( 16. listopadu 2010 13:05 )

kdyby jí ten pes napadl, tak je rozcupovaná na kousky!!!!! ten pes se jenom ohnal, protože byl vyrušenej ze spaní. a ta holčička má vědět, že cizí psi se nehladěj. kdyby mě chtěl někdo utratit psa, jenom protože se leknul, když ho začalo hladit cizí dítě, tak bych asi chtěla utratit jeho!!!!!

jaramila ( 15. listopadu 2010 14:58 )

Souhlas

kralovna1987 ( 15. listopadu 2010 09:04 )

ten pes spal a nikoho neobtěžoval, jediný kdo koho obtěžoval, byla holčička psa. ta by snad měla vědět, že nemá hladit cizí psy

kralovna1987 ( 15. listopadu 2010 09:02 )

proboha, copak tu holku nikdo neučil, že na cizí psy se nesahá??? v 7 letech je dost stará aby to věděla. a navíc, kdyby jí ten pes POKOUSAL tak jí ukousne půl obličeje, on se po ní jen ohnal a tak jí procvakl rty. svýho psa vodím bez koše na vodítku, nikdy nikoho nekousl, ale nikdy nevím co by udělal kdyby se k němu bez varování přihnalo dítě a začalo ho muchlat. můj pes totiž není pro děti tak atraktivní, mám křížence pita, tak je to velkohubé zvíře a neláká k pohlazení byť je to zlato a hlavně, kdybych viděla, že se k němu řítí dítě, tak ho ženu

Zobrazit celou diskusi