Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Češi ukradli v Rakousku luxusní vůz

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
13. dubna 2009
15:06

Policisté dopadli u Nažidel na Českokrumlovsku dva Čechy, které podezírají z krádeže luxusního vozu v rakouském Mauthausenu. Automobil BMW X5 za 1,7 milionu korun opatřili vlastními značkami a ujeli s ním do Česka.

Rakouští policisté při jejich pronásledování vyrozuměli české kolegy a na případu spolupracovali, informoval ČTK mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.
Muži se do Rakouska vypravili v neděli v 08:00. Po krádeži vozu cestou údajně ještě natankovali a ujeli bez placení. "To již byli pronásledováni policií, která se je snažila zastavit.

Marné bylo úsilí rakouských policistů, kteří museli nakonec až do Čech. Cestou však vyrozuměli své kolegy z české strany a tak pro zloděje začala být cesta hůře 'sjízdná'," uvedl Beran.

U Suchdola na Českokrumlovsku havarovali. Podařilo se jim odjet, ale policie jim už byla v patách. Zaparkovali proto v lese u Nažidel. Vůz tam nechali a zavolali známému, aby je odvezl. Policisté je ale vypátrali a zadrželi. "Nalezeno bylo vozidlo BMV i vozidlo Renault Laguna v luxusní úpravě, se kterým pro ně přijel jejich známý. Ten zatím policistům uniká," uvedl Beran. Policisté zjistili, že i renault byl ukradený loni v prosinci v Německu.

Policisté akci ukončili v 01:00. "Jeden z pachatelů je ještě umístěn v policejní cele, druhý bude dále vyšetřován na svobodě a po třetím výtečníkovi stále policisté pátrají," doplnil Beran. Zdůraznil, že spolupráce českých a rakouských policistů se osvědčila.

lucrecia ( 13. dubna 2009 22:05 )

Asi nepatrili k tem 80 tisicum vyvolenych u nas doma,no a tak,to srotovne i za cenu rizika,trochu obesli a luxusni vuz si poridili. No co je na tom tak divneho,proste mala domu.

jaro26 ( 13. dubna 2009 20:31 )

lepsi jsou snad uz jen polaci... co cech to zlodej..to mame ale kraasnou reklamu ve svete !!!! urezat jim pahnaty smejdum zlodejskejm.. takova ostuda !!!!

Zobrazit celou diskusi