Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrcená rodina pohřbila umrzlého horolezce

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Slávka Červená - 
28. února 2009
05:00

Rodina, spolupracovníci a přátelé se v pátek rozloučili s Pavlem Šimkem (†41). Pátek 13. února se mu stal osudným. Povolaly ho k sobě hory, které tolik miloval.

Na túře v Nízkých Tatrách našel smrt v jejich ledové náruči. Vzpomínkové smuteční shromáždění se s otcem tří dětí (12, 15, 16) konalo v evangelickém kostele. Bez rakve i urny. "Syna jsme ze Slovenska nepřeváželi. Bude tam zpopelněn. Tady se s ním loučí všichni, kdo ho měli rádi," řekl Blesku otec Miloslav Šimek (78). "Moc to bolí. Hodně jsem mu toho nestihl říct. Ale Bůh ví, co dělá. Pavel byl odvážný po matce. Hory miloval," dodal.

Pavel Šimek se vypravil na túru s Josefem V. (35). Ve čtvrtek odpoledne vyrazili za sluníčka od osady Magurka na hřeben. Tam se ale strhlo bílé a mrazivé peklo. Nocovali ve sněhovém příkrovu. Ráno chtěli stejnou cestou sejít zpět. Josef po dohodě odešel o několik minut dříve. Netušil, že Pavel za ním nevyšel. Záchranáři ho našli až čtvrtý den. Josef V. přežil s omrzlinami rukou. I on se přišel včera s kamarádem rozloučit.

helena ( 28. února 2009 12:53 )

řekla bych, že přijít se rozloučit s člověkem, kterého jsem opustil v nouzi, je velice, velice nechutné!!!!

Zobrazit celou diskusi