Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Drama v lomu Amerika: Sebevrah chtěl skočit!

Autor: red, Václav Raufer - 
24. února 2009
15:43

AKTUALIZOVÁNO: Z nešťastné lásky chtěl skončit svůj život jednadvacetiletý Petr z Kladna, který neunesl rozchod s přítelkyní. Zavolal si taxika, nechal se odvézt k lomu Amerika u Mořiny na Berounsku a odešel na kraj skály.

Blesk.cz získal svědectví taxikáře, který mladého muže k lomu přivezl. Mladík, který pochází z Kladna, se na cestu k lomu vydal z Prahy kolem 12 hodiny. Podle taxikáře se choval podivně.

"Volal mi už v pondělí a objednával si mě na čtvrtek. Dneska ale zavolal znovu a chtěl odvézt na Ameriku už dnes," řekl Blesku taxikář Petr z Kladna. Během cesty se prý nešťastný mladík choval klidně. Taxikářovi dokonce ukazoval fotky z telefonu. Mezi fotografiemi přítelkyně byly ale i záběry ze střechy pražského hotelu Corinthia Towers, poblíž kterého pracoval v jednom bankovním ústavu.

"Říkal, že to fotil kvůli sázce s kamarády. Teď mám ale pocit, že už si dodával odvahu ke skoku z výšky už dřív," říkal taxikář v době, kdy Petr ještě přešlapoval na úpatí propasti. S rukama v kapsách se klepal zimou na samé hranici života a smrti. Stačil jeden krok. K lepšímu se to obrátilo až když si na sebe oblékl reflexní bundu, kterou mu hodil lékař. Pak se začal se od srázu pomalu vzdalovat a postupoval k záchranářům.

"Vyjednával s ním psycholog a před třetí hodinou odpolední se povedlo mladíka přesvědčit, aby svůj žal svěřil do péče odborníků," uvedla mluvčí policie v Berouně Marcela Pučelíková. Mladík byl sanitkou převezen k hospitalizaci do léčebny pro duševně choré v Dobřanech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pepan1 ( 24. února 2009 14:50 )

Ať do něj strčí alespoň nebude ujídat peníze na léčení.

Zobrazit celou diskusi