Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Desítky lidí na Letné: Stavěly 'chobotnici' z knih

Autor: puk - 
13. února 2009
09:30

FOTO, VIDEO: Na Letné už stojí základy Kaplického "chobotnice". Postavily je tu desítky příznivců nové budovy Národní knihovny. Ovšem "stavebním" materiálem jim byly desítky knih!

288297:gallery:true:true

Ukázaly se tu i slavné osobnosti. Mimo jiné otec a syn Svěrákovi či dokumentaristka Olga Sommerová. Měla dorazit i manželka zesnulého Jana Kaplického Eliška. Na tu však Blesk čekal marně. Stovky knížek včera na pražské Letné pokryly plachtu, na které byl namalovaný půdorys budovy Národní knihovny podle Jana Kaplického (†71). Setkání příznivců budovy organizovali pražstí studenti. Chtěli tak zábavnou formou vyjádřit Kaplického návrhu podporu. Účast přislíbila také architektova manželka Eliška. Měla na stavbu modelu přivézt v kočárku nějaké Zlaté stránky. Nedorazila. Blesku vzkázala, že chtěla přijít, ale musela se věnovat "maminkovským" povinnostem a nestihla to. Publikaci s názvem Oko nad Prahou, která představuje návrh Kaplického knihovny, přinesl bývalý ředitel Národní knihovny Vlastimil Ježek. „Jsem nadšený, že akci pořádají mladí lidé, kteří k tomu určitě nemají zjištné důvody a myslí srdcem,“ řekl Blesku. Sedm knížek za celou rodinu položil i exprimátor metropole Jan Kasal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

helena ( 13. února 2009 11:32 )

že ty budeš odněkud od Brna, co? Píšeš kraviny, kdybys četl taky něco jiného než Plesk, tak bys věděl, že většina Pražanů je proti postavení tohoto modelu NK a zvlášť na Letné, tohle monstrum se hodí max. tak na mýtinu u lesa, i když bych pak měla strach o zdraví zvířátek

spelec5 ( 13. února 2009 10:15 )

Je vidět, že lidé v Praze mají "užasné" starosti, chtělo by to trochu nezaměstnanosti jako u nás a tyhle krávoviny by je rychle přešli. Jinak, ať si v Praze třeba postaví pyramidu a neotravují s tím zbytek republiky.

Zobrazit celou diskusi