Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž a žena se otrávili v autě

Autor: Jan Doležal - 
12. února 2009
17:37

Děsivý pohled se naskytl porybnému, když šel ve čtvrtek před jedenáctou hodinou dopolední lesem poblíž Osečka na Nymbursku. Na lesní cestě uviděl červenou felicii a v ní dvě mrtvá těla.

Policisté zjisti-li, že muž (42) a žena (46) skoncovali se životem dobrovolně. A podle všeho se o život nechtěli připravit poprvé!

Muž z Frýdlantu v Čechách a žena z Prahy přijeli do lesa u Osečka, zaparkovali a z výfuku zavedli do okénka u spolujezdce hadici. Pak už jen stačilo nastartovat motor a čekat na smrt. „Přesnou příčinu smrti a dobu úmrtí stanoví pitva. Je jasnéo, že šlo o sebevraždu. V aute jsme našli dopis, ve kterém oba vysvětlují důvod zoufalého činu,“ řekla Blesku Petra Potočná z nymburské policie.

Chtěli se zabít už před týdnem?

Policisté nevylučují, že muž a žena chtěli spáchat se-bevraždu už dřív. Ve středu 4. února ráno objevil totiž Dušan Mirga z Pátku u Poděbrad v areálu bývalého zemědělského družstva červenou Škodu Felicii a v ní omámený pár. Do okénka vozu vedla z výfuku hadice.

„Měli zklopená sedadla a na bouchání nereagovali. Když jsem pohrozil, že zavolám policii, muž mě začal prosit, abych to nedělal. Přesto jsem doběhl pro mobil a zavolal je,“ řekl tehdy Blesku Mirga. Když na místo přijela hlídka, auto bylo pryč. „Budeme prověřovat i možnost, že se jedná o stejné lidi,“ dodala Potočná.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi