Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Bankomaty budou peníze i přijímat

Bankomat - ilustrační foto
Bankomat - ilustrační foto  (Autor: Libor Tomčák)
Autor: ČTK - 
11. února 2009
10:54

Vkládání hotovosti do bankomatů v tuzemsku spustily i Československá obchodní banka s Poštovní spořitelnou. Zatím peníze přijímá bankomat ve finančním centru Poštovní spořitelny v pražské Revoluční ulici.

Novinářům to dnes v tiskové zprávě oznámily banky. Už nyní vklad hotovosti do svých bankomatů v Česku nabízejí Česká spořitelna a UniCredit Bank.

V příštích týdnech by měly umožnit vložit hotovost bankomaty v pobočce ČSOB v obchodním centru Černý most v Praze a v Hollarově ulici v Ostravě. V příštím roce počítá ČSOB a Poštovní spořitelna s rozšířením služby na další místa po celé ČR. Vkládat hotovost pomocí depozitních bankomatů může držitel debetní karty na účet, ke kterému byla karta vydána.

"Vklad v bankomatu přináší mnoho výhod. Obsluha je jednoduchá a vkládání peněz je rychlejší než na pobočce. Depozitní bankomaty navíc umožňují vkládat hotovost naprosto kdykoliv, 24 hodin denně, sedm dní v týdnu," uvedl výkonný manažer ČSOB Martin Eyberger. ČSOB a Poštovní spořitelna mají přes 650 bankomatů.

Celkový počet bankomatů loni v tuzemsku převýšil 3500 a v posledních deseti letech se tak více než zdvojnásobil. Češi bankomaty využívají zejména k výběru hotovosti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi