Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paní Dagmar přinesla tradiční kastrůlky

Autor: jos - 
15. ledna 2009
13:05

AKTUALIZOVÁNO: Václav Havel už může normálně komunikovat a také normálně jí, každá aktivita mu ale bere hodně sil, proto se lékaři snaží, aby co nejvíce odpočíval a byl celkově v klidu. Dnes (ve čtvrtek) Havla navštívil prezident Klaus, bratr Ivan a manželka Dagmar mu přinesla v kastrůlku jídlo.

Primářka anesteziologicko-resuscitačního oddělení motolské nemocnice Martina Pelichovská na tiskové konferenci popsala, jak vypadá Havlův nemocniční režim.

Nenudí se Havel v Motole?

Podle Pelichovské nikoliv. Čas mu vyplňuje fyzioterapie a rodinné návštěvy. Ve čtvrtek Havla navštívil i prezident Václav Klaus. Dalším programem pro exprezidenta je rehabilitace pod dohledem fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Má bolesti?

Bolesti prý Havel nemá, otázkou je, zda by je hrdý muž jeho kalibru přiznal. Havel podle Pelichovské zvládne i několik kroků po pokoji, raději ale sedí a dívá se na televizi, čte noviny a povídá si s manželkou. Den mu začíná velmi brzy - ve středu dokonce vstával již ve 4 hodiny ráno.

Stav se lepší!

Zánět pomalu ustupuje, celkový stav se podle lékařů lepší. Ale odborníci pořád varují, že zdraví člověk je natolik citlivé, že se mohou kdykoliv vrátit komplikace.

Přišel Klaus i Havlova manželka

Havel přijal ve čtvrtek dvě významné návštěvy - prezidenta Klause a bratra Ivana. Také za ním přišla jeho choť Dagmar, která za ním chodí pravidelně a podle lékařů nemocnici opouští vlastně pouze na noc.

Ve čtvrtek přinesla paní Dagmar nemocnému něco dobrého v roztomilém ešusu! Co to bylo? Určitě něco dietního!

Za Havlovy problémy může i životospráva! Čtěte ZDE!

Láska Dagmar a Václava Havlových je lemována bolestí! Čtěte ZDE!

Havla ve čtvrtek navštívil také prezident Klaus. VIDEO najdete ZDE!

 

janco1 ( 15. ledna 2009 19:54 )

Čo sa týka fajčenia u p. Havla , nechajme to na nich.Spomeňme si na pieseň nezabudnuteľného Michala Tučného " Starého psa novým kúskom nenaučíš". Držme im palce ! / Dagmar mu ozaj posledné roky pomáha/.

fanynka3 ( 15. ledna 2009 17:39 )

Nikoho neobvinuji,ale jako jeho zena by mela mit rozum na tolik,aby mu domluvila.To ze je starsi neznamena,ze nemuze byt zdrav.

ivanek ( 15. ledna 2009 17:33 )

Bože můj,Havel ma snad svoji hlavu aby vědel co by měl a co ne.Havlová za to,že není nejmladší nemůže.Je prostě už starej.

fanynka3 ( 15. ledna 2009 16:56 )

Mozna je to chyba Dagmar,ze je tam kde je.Mela mu uz drive zatrhnout koureni a a postarat se o to aby zil zdraveji.Snad se z toho dostane.

hanulka31 ( 15. ledna 2009 16:33 )

Nie že by strava v nemocniciach nebola kvalitná, ale každého poteší a určite posilní domáca strava. Je úplne normálne, že sa pani Havlová stará o svojho manžela a snaží sa mu spríjemniť jeho pobyt v nemocnici takýmto spôsobom. Musí byť pre neho frustrujúce tráviť tam toľko času.

Zobrazit celou diskusi