Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nové Arkády Pankrác: Za záchod tu platíte 5 Kč!

Autor: hoř - 
27. listopadu 2008
12:54

Mezi pankráckými mrakodrapy se před čtrnácti dny otevřelo nové nákupní »megacentrum« Arkády Pankrác. Návštěvníky však čeká nepříjemné překvapení.

Celá výstavba stála neuvěřitelné 3 miliardy korun. Hned při vstupu jen žasnete, kolik značkových krámů zde najdete. Rozčarování se ale dostaví záhy, když se vám začne chtít na záchod. Chcete použít toaletu? »Vysolte« pětikačku, jinak máte smůlu!

Tak to tu ještě nebylo, aby jsme si v takovém nákupním »megacentru« platili záchody. V žádném jiném nákupním centru v Praze se neplatí. Proč teď? "Je to služba, jako každá jiná, tak proč by se za ní nemělo platit? Návštěvníkům tím zaručíme čistotu a pořádek. O toalety se neustále starají zaměstnanci a proto se nikdo nemusí bát záchod použít. Když se na to podíváte z druhé stránky, vždyť v metru se taky platí za WC," sdělila Blesku pracovnice informačního stánku Arkád Pankrác.

A co na to zákazníci? Jsou otrávení. "Cože? No to si ze mě dělají legraci. Pět korun za záchod? Neřeknu v metru, ale že tady?," divila se jedna z návštěvnic Magda Štěpánová z Prahy 4.