Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Do Česka vtrhnul Burger King!

Autor: ČTK, Lucie Müllerová - 
25. listopadu 2008
17:00

Do Česka vtrhla světoznámá společnost Burger King! První restaurace mohou od včerejška milovníci hamburgerů navštívit v pražské Metropoli Zličín.

Světová restaurační dvojka otevřela svoji pražskou provozovnu v těsném sousedství restaurace svého největšího konkurenta a lídra světového trhu, kterým je řetězec McDonald's.

"Burger King je na světě déle, než ta druhá firma," rýpnul si do souseda Brian Johnston, ředitel rozvoje pro střední Evropu společnosti Burger King.

VÁLKA HAMBURGERU! KDO JE LEPŠÍ? ČTĚTE ZDE...

A z čeho mohou gurmáni vybírat? Za ochutnání určitě stojí burgerkingská specialita zvaná Whopper.Je to jeden z nejslavnějších hamburgerů, denně se prodá 350 kusů.

Ale Burger King myslel i na vyznavačky štíhlé linie. Především pro dámy připravil King Delight nabídku salátů či rolek s méně než 5% tuku. Chuť i přesto zůstává skvělá!

Po Praze přemýšlí zástupci společnosti i o vytvoření fastfoodů i v dalších velkoměstech. V hledáčku jsou například Brno nebo Plzeň. Druhá restaurace ale pravděpodobně vyroste v nejbližší době znovu v Praze. Teprve poté se dočkají i lidé v dalších městech.

Česká republika je 74. zemí, kde je možné ochutnat hlavní artikl Burger Kingu, sendvič Whopper. Personál restaurace trénoval přípravu Whoppera a dalších jídel déle než čtyři měsíce. "Tohle je velvyslanectví Burger Kinga v České republice a oni jsou diplomaté," komentoval délku přípravy Johnston.

Ačkoliv je Burger King obecně považován za dražší než největší konkurenti, v České republice jsou ceny srovnatelné. Například Whopper stojí 69 korun, menší Big Mac od McDonald's stojí 65 korun.