Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Krvavý lov na kapra podle Tesca

Autor: Zbyněk Schnapka - 
13. listopadu 2008
05:00

Jak se loví kapr v Plzni? Prodavači ryba 'uteče z pultu'. Chvíli ji honí, pak ji lapí... Po chvíli se vrací a nakonec kapra praští paličkou na zemi mezi regály. Před zraky zákazníků - i dětí.

Tato scéna se odehrála v hypermarketu Tesco na Rokycanské třídě.

Prodavači vyklouzl kapr a spadl mu na zem. Ryba už patrně dostala ránu do hlavy, protože na zemi krvácela a mrskala sebou mezi regály. Prodavač se ji snažil chytit, ale moc se mu to nedařilo. Nakonec kapr skončil v pasti přikrytý podběrákem.

"Myslel jsem si, že je konec a rybu zvedne a odnese k pultu," líčí začátek dramatu zákazník Daniel Melichar, který scénu zachytil fotoaparátem. Prodavač se za chvíli vrátil a držel v ruce paličku. Kapra pak na zemi, přímo před dětmi zabil. Prodavač při zabíjení kapra ale předpisy neporušil.

"Ale z morálního hlediska je to jiné. Měl kapra zvednout ze země, odnést ho zpátky k pultu a tam ho zabít, aby to děti neviděly," uvedla ředitelka krajské veteriny v Karlových Varech Mária Slepičková.

Reakce? Prodavače proškolí

Mluvčí Eva Karasová: Co se týče konkrétní zkušenosti našeho zákazníka při nákupu kapra, je nám velmi líto, že k ní došlo a že jejími svědky se staly děti. Náš pracovník se snažil rybu zachytit co nejrychleji a nejšetrněji. Velmi se zákazníkům omlouváme. Celou záležitost jsme již na prodejně řádně prošetřili. Chceme v budoucnu takové záležitosti omezit na minimum a z tohoto důvodu bude příslušný zaměstnanec proškolen.