Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Řidič českého kamionu: V opilosti zabil v Polsku 4 lidi

Kilometr dlouhé fronty se vytvořily v úterý dopoledne na dálnici D1 u Větrného Jeníkova. Dálnici zablokoval vysypaný náklad nábytku.
Kilometr dlouhé fronty se vytvořily v úterý dopoledne na dálnici D1 u Větrného Jeníkova. Dálnici zablokoval vysypaný náklad nábytku.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK - 
20. října 2008
22:18

Pětatřicetiletý český řidič kamionu, kterému byla v krvi naměřena více než promile alkoholu, zřejmě zavinil smrt čtyř osob při pondělní nehodě na jihu Polska.

Při neštěstí bylo navíc zraněno osm lidí. Pokud bude muž obviněn, bude mu hrozit až dvanáct let vězení. Český řidič byl s lehčími zraněními byl hospitalizován.

Nehoda se stala okolo 06:30 na silnici mezi Vratislaví a Poznaní na území Dolnoslezského vojvodství. Do kamionu a automobilu vjely po nárazu ještě dva autobusy. Všechny čtyři osoby, které zemřely na místě, jely v automobilu. "Právě ten byl při nehodě nejvíce zničen," řekl policejní mluvčí.

Z osmi zraněných lékaři již tři osoby propustili do domácího léčení. Důležitá silnice na západě Polska byla na šest hodin uzavřena. Policie nyní vyšetřuje příčiny neštěstí.