Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Naštvaný čtenář z Přerova: Popeláři netřídí odpad!

Autor: Pavel Ryšlink, hto - 
21. září 2010
05:00

Čtenář Blesku z Přerova zůstal minulý týden v šoku. Zastavil totiž za sběrným vozem a uviděl, jak do něj popeláři vyprázdnili po kontejnerech se směsným odpadem také kontejner určený na tříděný odpad. To ho naštvalo a ptal se sám sebe: Proč tedy vlastně třídíme?

Lidé naházeli do plastů stavební suť

Čtenář si svůj zážitek nenechal pro sebe a podělil se o něj s redaktorem Blesku. Ten nelenil a s fotkami se vydal za ředitelem technických služeb Radkem Koněvalíkem. A co vyšlo najevo? Že tentokrát není na vině lajdácká práce popelářů, ale spíše nechuť místních třídit odpad.

„Při svozu PET láhví z ulice Pod Skalou osádka svozového vozu zjistila, že ve žlutém kontejneru je místo PET láhví naházený komunální odpad a stavební suť. Kontejner proto nevyvezli. Ten byl vysypán později, až při svozu komunálního odpadu, do vozu s odpadem, a ne PET láhvemi,“ vysvětlil Blesku ředitel přerovských technických služeb.

V ulici Pod Skalou je nyní výkop a kontejnery na komunální odpad jsou umístěny až za ním. Místním se nechtělo tak daleko chodit, a proto použili první kontejner, který měli po ruce. „A to bez ohledu na to, jaký druh odpadu do něj mají ukládat. Tato situace tedy není chybou technických služeb, ale místních obyvatel, které nějaké třídění odpadu asi příliš nezajímá,“ dodal Radek Koněvalík. Taková situace není podle něho ojedinělá.

pavel01 ( 21. září 2010 16:05 )

Přeji krásný den.Zaujal mě slánek o popelářích....Popelaře dělám 15let tak vím to co viděl všímavej občan a volal,tak to je všude....Ono lidé neumí třídit odpad,jsou schopný dát do plastu vše co mají v ruce,potom se nedivím,že se to vysipává do komunalního odpadu...Tam kde se to třídí ten plast,tak by nás vyhnaly s bordelem...Chci jen dodat tohle,místo tohoto psaní raději chodte ven a kontrolujte třídení odpadu než si to zjistite....Jen děláte z popelářu blbce,tak příště se chodte dívat a fotte přímo co je tam dávano za plast,někdy bordel....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa