Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Malé vlaštovky zachraňují pinzetou!

Autor: mor - 
2. srpna 2010
20:24

Lidí s dobrým srdcem je na světě stále dost. Jedni takoví zachránili život dvou malých ptáčat, která spadla i s hnízdem na jejich okenní parapet. Patrik Bosák (39) se se svou přítelkyní mláďat ujal a vytvořil jim nový domov.

„Přehnala se tu velká bouřka a silný vítr, který shodil ptačí hnízdo přímo na náš parapet. Z hnízda vypadla dvě vlaštovčí mláďata,“ popsal úlovek zachránce.

Pan Bosák ihned zkontaktoval místního ornitologa pro radu, co s ptáčaty. „Řekl, že potřebují vytvořit hnízdo nové a pak že by je měla zpět přijmout rodina. Hnízdo jsme vyrobili, ale po třech dnech jsme je vyzáblé a hladové sundali a nechali si je v kleci,“ řekl Bosák.

Malým vlaštovkám tak musel zachránce shánět potravu sám. Z kůry stromů jim v lese seškrabával červy, kterými je pak krmil. „Jsou hrozně hladoví. Každou hodinu je musím krmit, proto si je beru i do práce. Ptáčata rostou jako z vody, jen doufám, že je nebudu muset učit létat,“ podotkl s úsměvem Bosák.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

miroslav ( 3. srpna 2010 00:52 )

Díky-Díky.Díky -Miro-konečně super zpáva -dík

matyldamatylda ( 3. srpna 2010 00:18 )

matyldamatylda ( 3. srpna 2010 00:18 )

beruska111 ( 2. srpna 2010 22:45 )

co zahřeje, vyloudí úsměv na rtech snad u každého. Přeji ptáčátkům hezký start do života a hodně úspěšných kilometrů ve vzduchu A panu Bosákovi úspěšný lov červíků.

katherine08 ( 2. srpna 2010 21:01 )

normální hodní lidé ještě nevymřeli, díky díky díky za to!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa