Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpěvák Chinaski ohrozil turné, utrhl si meniskus

Autor: Saša Šeflová, Iva Dvořáková, hto - 
22. září 2010
05:00

Obrovské turné za miliony po halách ve stylu amerických hvězd má od příštího týdne naplánované skupina Chinaski. Připravuje jej se Simonem Sidim, který produkoval koncerty Depeche Mode, Annie Lennox nebo Rogera Waterse.

Kdo by ho mohl skupině zkazit? Paradoxně její lídr Michal Malátný (40). Pár dní před zahájením šňůry si totiž utrhl meniskus!

Skupina si pro fanoušky nachystala pódium, jaké měla Pink, speciální vizuální efekty a po letech se konečně rozhodla vrátit k rockovějšímu soundu, stejně jako na poslední desce Není na co čekat. Turné v šesti českých městech je ale v ohrožení. Lídr kapely Michal Malátný totiž minulý čtvrtek nešťastně šlápl, podjela mu noha a ucítil obrovskou bolest v koleni. A i když je tvrďák, jinou alternativu než cestu do nemocnice neviděl. Diagnóza v podobě utrženého menisku zkomplikovala život nejen jemu, ale celé kapele.

Malátného sice okamžitě operovali a už v úterý večer ho pustili domů. Ovšem vzhledem k tomu, že začátek turné je naplánován na 28. září, na rehabilitaci dlouhý čas nemá. „Kluci se hned ve středu sešli ve zkušebně a řešili, jak to udělat, aby se šňůra nemusela posunovat nebo rušit. Určitě bude nutná minimálně změna choreografie,“ upřesnil zdroj z okolí kapely. Představa, že by za pět dní Michal Malátný v Pardubicích poskakoval s kytarou, je naprosto nereálná. To Blesku potvrdili i lékaři.

Jak se léčí meniskus

Meniskus je vazivová součást kolenního kloubu. „Nejprve je potřeba udělat rentgen, sonografii, případně i magnetickou rezonanci. Podle toho ortoped vyhodnotí, jak v léčbě postupovat dál. Při vážném poškození je potřeba operace, v méně závažných případech nastupuje konzervativní léčba. To je klidový režim, nasazení ortézy nebo sádry. Doba léčby je od třiceti dní až po několik měsíců. Jako vhodnou doplňkovou léčbu doporučuji aplikaci rázové vlny, která hojení vaziv a tkání uspíší,“ řekl Blesku Dalibor Zeman z Centra zdraví U Bílého lva v Říčanech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa