Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Peklo v tropickém ráji: Trajekt v Thajsku pohltily plameny. Vyděšení turisté skákali do vody

Autor: vja - 
4. dubna 2024
19:06

Trajekt s přibližně stovkou lidí na palubě zachvátil ve čtvrtek v Thajsku masivní požár. Vystrašení cestující před plameny skákali do moře, podle vyjádření tamních úřadů však nedošlo k vážnějším zraněním.

Plavidlo podle všeho bylo na cestě mezi populárními turistickými destinacemi Surat Thani a Ko Tao, když jeden z cestujících uslyšel praskání a ucítil kouř. Očitý svědek Maitree Promjampa řekl, že po necelých pěti minutách byl na palubě zřetelně vidět kouř a oheň. Lidé následně začali křičet a byl vyhlášen poplach. „Sotva jsme si stihli vzít záchranné vesty,“ řekl agentuře Associated Press. „Byl to chaos. Lidé plakali,“ dodal.

Na dostupných záběrech je vidět, jak se z trajektu valí mračna černého dýmu. Na palubě se v tu chvíli nacházely celé rodiny včetně malých dětí. Všech 108 osob na palubě, z nichž 97 byli cestující, bylo dopraveno do bezpečí, uvedly tamní úřady v příspěvku na facebooku. Oddělení pro styk s veřejností provincie napsalo, že všichni byli zachráněni a nedošlo k žádným obětem.

Požár vznikl ve strojovně, jeho příčina se stále vyšetřuje, uvedli úředníci. Plameny se nakonec podařilo dostat pod kontrolu, přičemž loď setrvala nakonec na hladině.

Video  Thajský ostrov Ko Phangan má recept na mládí, krásu i pohodu.  - Adam Jaroš
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 4. dubna 2024 21:21 )

Zase ekologická katastrofa 🙄

Zobrazit celou diskusi