Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Macron jako svalovec a boxer: Kdo stojí za změnou prezidentovy politické image?

Autor: DVL - 
30. března 2024
05:00

Emmanuel Macron mění své politické PR, za změnami má stát jeho manželka Brigitte, píše americký deník Daily Mail. První dáma Francie chce svého manžela zbavit nálepky náfuky a stvořit z něj renesančního muže, pomoct jí s tím má řada expertů a oficiální fotografka prezidenta Soazing de la Moissonnièreová.

Od té doby, co francouzský prezident Emmanuel Macron vyhrál druhé prezidentské volby, bylo jeho působení v úřadu cokoli jen ne bezproblémové.

V dubnu roku 2022 sice Macron porazil pravicovou kandidátku Marine Le Penovou, ale byl velmi kritizován od chvíle, co jeho oponentka získala více hlasů, než kterýkoli jiný pravicový kandidát v historii země, a zároveň posílila svou stranu Národní sdružení, která ve francouzských parlamentních volbách následně získala rekordní počet křesel.

Macronovo druhé volební období je kontroverzní a plné stávek, zatímco Národní shromáždění, které nyní vede 28letý Jordan Bardella, si i nadále vede v průzkumech dobře – s velkým náskokem před prezidentovou stranou Obnova (Renaissance) před volbami do Evropského parlamentu v letošním červnu.

Změna image

A tak to vypadá, že hluboko uvnitř Elysejského paláce došlo k rozhodnutí trochu změnit Macronovu image.

Jeho oficiální fotografka Soazing de la Moissonnièreová způsobila minulý týden ve Francii rozruch, když uveřejnila dvě fotografie, jak francouzský prezident buší do boxovacího pytle s obličejem plným odhodlání a rýsujícími se svaly. Tyto černobílé snímky měly podle jedněch francouzských novin oslavovat „ultimátní mužnost“ a byly poslední ze série pečlivě vybraných fotografií, jež mají být součástí kampaně, která má odstranit Macronovu reputaci všeználka a místo toho z něj udělat všestranného renesančního muže.

Macron ukázal při boxu bicepsy. Macron ukázal při boxu bicepsy. | reprofoto Twitter

A je to právě první dáma Francie Brigitte Macronová, o které se tvrdí, že stojí za manželovou měnící se PR strategií.

Macronová během prezidentského úřadu svého manžela čelila kritice již mnohokrát. Nedávno byla například předmětem konspirační teorie, podle které má být ve skutečnosti transgender ženou. Přišla s tím vlivná americká komentátorka Candace Owensová.

Nyní se má za to, že organizuje oživení Macronovy politické image, na němž spolupracuje s mnoha mediálními odborníky, mezi kterými je například francouzský novinář a zároveň Macronova neoficiální pravá ruka Bruno Roger-Petit, stojí ve francouzských novinách Le Monde.

Macronovi si každých 90 minut volají

První dáma Francie je také údajně zadobře s 35letým francouzským premiérem  Gabrielem Attalem, o kterém se mluví jako o Macronově „miniverzi“. Je možné, že v roce 2027 stane proti Bardellovi v prezidentských volbách.

Narůstající apel po nových politicích, jako jsou Attal a Bardella, přiměly Elysejský palác rozptýlit Macronovu pověst zapšklého a praktického náfuky.

Fotografie, které pořídila jeho oficiální fotografka, zachycují sebevědomí a osobní kouzlo francouzského vůdce stejně jako jeho mužnost a fyzické schopnosti.

Francouzský novinář Gael Tchakaloff ve své biografii s názvem „Dokud jsme spolu“ (As Long as We’re Together) zkoumal manželství Macronových do hloubky. V knize stojí, že novinářovy zdroje tvrdily, že Brigitte je „oddaná tomu, aby její manžel uspěl“ a je významně zapojena do prezidentova denního plánu. Neustále komunikuje se svým manželem, který jí prý každých 90 minut volá.

Video  7 věcí, které jste nevěděli o Emmanuelu Macronovi  - Videohub
Video se připravuje ...

Jiří Klempera ( 31. března 2024 15:10 )

mikron je ubožák a zoufalec - už neví coby

Uživatel_5650027 ( 31. března 2024 01:29 )

Kdy PePa začne boxovat? Kdy Macron začne běhat?( může i pajdat, kolena jsou holt kolena...
Zbývá jim potápění a zápas s medvídkem (medvěda si ze Slovenska zapůjčit netroufnou,)
Vémolovi tygra bez drápů zabavili...
Tak holt ty zlaté Amfóry vylovit z Mácháče (na Balatonu to také neprojde)
Macron skok padákem , aktivní důchodce PePa jízda na koni bez sedla!
Manželky si závidět nemusí! Jedna stará, ale B. na podpatcích chodit a oblékat se jako dáma umí. Růžovka žádný šarm a hloupá k tomu. V GB ten lila obleček s kloboučkem...moc jsme se nasmáli...pak projev v Kyjevě..to jsme smíchy slzeli..

doloressima ( 31. března 2024 01:19 )

absurdne, panoptikum pitoresknych postaviciek, ktore stoja na cele europskych statov a vedu nas do zahuby

harpyje ( 30. března 2024 17:21 )

A ty fotky kde za rucicku dovadi s Lulou jsou taky soucasti ty novy muzny image? 😁

Uživatel_5825645 ( 30. března 2024 14:24 )

😂

Zobrazit celou diskusi