Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bolestný moment z pohřbu Alexeje Navalného: Maminka hladila synovo tělo v rakvi

Autor: jel - 
1. března 2024
14:26

V pátek 1. března se v kostele Ikony Matky Boží v moskevské čtvrti Marjino konalo poslední rozloučení s Putinovým kritikem Alexejem Navalným (†47). Ten zemřel ve vězení na Sibiři 16. února. Bývalý ukrajinský náměstek ministra vnitra Anton Geraščenko na sociální síti sdílel dojemné a bolestné video, na němž je zachycena Navalného maminka, jak hladí mrtvého syna v rakvi.

S organizací posledního rozloučení byly velké problémy a komplikace. Panovaly také obavy ze zákroku policie při samotném pohřbu. Portál Meduza doporučil zájemcům vyrazit na obřad v předstihu, protože stanici metra mohou úřady uzavřít, a varoval, že policie může bránit příznivcům Navalného v účasti na ceremonii. 

Video  Matka Alexeje Navalného se loučí se synem  - X (Twitter)
Video se připravuje ...

Na místo nakonec dorazily zástupy lidí. Na videu na sociální síti X, dříve Twitter, je vidět několikametrová fronta do kostela. Na místo dohlíží speciální policejní jednotky OMON. Spolupracovníci Navalného na jeho kanále na YouTube vysílali živý přenos.

Anton Geraščenko sdílel ty nejsmutnější záběry z celého dne. Na videu je vidět zoufalá maminka zesnulého opozičního politika, jak stojí nad rakví, hovoří s duchovním a mrtvého syna něžně hladí.

 

Uživatel_5650027 ( 3. března 2024 11:56 )

Za co by šli v Rusku do vězení? Předpokládám, že nejsou natolik hloupí,že mají ruské občanství!!? Cizí státní příslušníci se zúčastnili rodinného pohřbu... světové televize...by tam byli .. sledovanost min. v EU...takhle p.r.d.! Pohřeb defraudanta...nic víc, nic míň! Tak Vendy O.🍰☕ a "vysvětlení bude"??? Vaše"jelito"?🤭

Lomikel ( 3. března 2024 07:30 )

dříve se ve všech novinách pisálkové zabývali hlavně Leninem,
Dneska se stejní pisálkové mohou přetrhnout s Navalným.
Doba se změnila a žádá si nové svaté... 😨

PepekRes ( 2. března 2024 14:10 )

Nezájem

verka1 ( 2. března 2024 07:33 )

Smutné se nerozloučit s manželem a tatínkem.

verka1 ( 2. března 2024 07:31 )

Rodina která je v Rusku šla na pohřeb. Manželka a děti žijí v Německu, dcera studuje v USA.
Nesmí do Ruska. Přece nepůjdou do vězení 🤮

Zobrazit celou diskusi