Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pochyby o zdraví amerického prezidenta? Biden podstoupil zdravotní prohlídku

Aktualizováno -
28. února 2024
22:12
Autor: ČTK - 
28. února 2024
20:22

Americký prezident Joe Biden dnes podstoupil každoroční vyšetření ve vojenském středisku Waltera Reeda v Marylandu. Uvedl, že se těší dobrému zdraví a že "je připraven", informovala agentura Reuters.

Bidenovi je 81 let a je nejstarším prezidentem v dějinách USA. Média i veřejnost polemizují o jeho zdravotním stavu a způsobilosti vykonávat úřad. Obavy vzbudila Bidenova opakovaná přeřeknutí či zmatení jmen diplomatických partnerů. Sám Biden ale tvrdí, že je v pořádku a v dobré kondici.

Biden se na pravidelnou lékařskou prohlídku odebral dnes ráno a do Bílého domu se vrátil o několik hodin později. „Nic se neliší od loňského roku,“ řekl novinářům o výsledcích vyšetření. „Všechno je skvělé,“ dodal.

Při loňské prohlídce prohlásili lékaři Bidena za zdravého a „schopného služby“.

Bílý dům uvedl, že písemné shrnutí nejnovější lékařské prohlídky demokratického prezidenta zveřejní ještě dnes.

Biden v letošních volbách usiluje o znovuzvolení. Pokud by uspěl, bylo by mu na konci druhého mandátu 86 let. Rovněž jeho pravděpodobný soupeř Donald Trump patří v americké historii ke starším kandidátům, je mu 77 let.

Video  Bidenův pád  - Reuters
Video se připravuje ...

ivana kollerova ( 2. března 2024 19:57 )

Uživatel_5650027 ( 29. února 2024 12:46 )

Moje matka se také těší dobrému zdraví i s Alzheimerem!🍀 V domově se zvláštním režimem Terezín! 🌹Tímto děkuji všem lékařům a sestřičkám za jejich péči! Děkuji! 💐🌹🍀

Petr Kolar ( 29. února 2024 09:33 )

To se na to divate spatne. Pokud by udelal jiny posudek (neschopnost vest zemi) tak by lekar dostal 5 let vezeni nebo zakaz praxe. Oboje likvidacni.
Urcite nedelal prohlidku u lekare, ktery je priznivec republikanu.

Zobrazit celou diskusi