Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Teror během Pavlovy návštěvě Izraele. Útočník najel autem do lidí, jedna oběť, 17 zraněných

Autor: ČTK - 
15. ledna 2024
14:42

Nejméně jeden člověk zahynul a 17 jich bylo zraněno při útoku ve středoizraelském městě Raanana, kde útočník najel autem do lidí. Další také pobodal. Informoval o tom s odkazem na úřady a zdravotníky list The Times of Israel (ToI), podle kterého bezpečnostní složky zadržely v souvislosti s útokem dva muže z Hebronu na okupovaném Západním břehu Jordánu. Jde o pravděpodobného útočníka a jeho příbuzného.

"Máme zřejmé podezření na teroristický útok," uvedla podle agentury Reuters izraelská policie v prohlášení.

Svým těžkým zraněním v nemocnici podlehla žena, sedmdesátnice. Její jméno úřady nezveřejnily, podle ToI ji útočník patrně pobodal. Dalších nejméně 17 lidí je zraněných, včetně dvou až pěti vážně, uvádí izraelská média. Mezi oběťmi jsou nejméně čtyři děti a dospívající.

Podezřelý podle svědků pobodal řidiče auta, které následně ukradl a najel s ním do několika lidí. Z vozidla následně uprchl, aby ukradl další a zamířil s ním proti jiné skupině osob.

Izraelské úřady nyní útok prošetřují, některé podrobnosti zůstávají nejasné. Podle policie je druhý ze zadržených mužů rovněž podezřelý ze zapojení do útoku.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi