Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Problém pro giganta Apple: Zastavuje prodej části hodinek Apple Watch kvůli sporu o patent v USA

Autor: ČTK - 
18. prosince 2023
22:42

Americký technologický gigant Apple tento týden v důsledku patentového sporu pozastaví prodej nejnovějších verzí svých chytrých hodinek Apple Watch ve Spojených státech. Oznámila to dnes firma.

Opatření se týká hodinek Series 9 a Ultra 2. V internetovém obchodu Applu se tyto hodinky přestanou prodávat 21. prosince a v kamenných obchodech 24. prosince, napsala agentura Bloomberg.

Opatření je reakcí na říjnové rozhodnutí americké Komise pro mezinárodní obchod (ITC), podle kterého technologie pro měření hladiny kyslíku v krvi používaná v těchto hodinkách porušuje patenty firmy Masimo.

Rozhodnutí, které by vedlo k zákazu dovozu hodinek, které se vyrábějí mimo Spojené státy, do USA, nyní přezkoumává administrativa amerického prezidenta Joea Bidena.

„Ačkoli lhůta pro přezkum rozhodnutí skončí až 25. prosince, podniká Apple preventivní opatření pro případ potvrzení verdiktu,“ uvedla firma Apple.

„Apple s tímto nařízením důrazně nesouhlasí a snaží se využít řadu právních a technických možností, aby zajistil dostupnost hodinek Apple Watch pro zákazníky,“ dodala.

Video  Blesk Podcast: Revoluční brýle od Applu? Po ulici s nimi chodit nebudu, říká šéfredaktor živě.cz  - pdc, bp, Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi