Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sněhová kalamita v Pekingu: Přes 100 zraněných po nehodě vlaku, neubrzdil na kluzké trati

Autor: ČTK - 
15. prosince 2023
12:12

Více než 100 lidí utrpělo ve čtvrtek zranění při vlakové nehodě na předměstí čínské metropole Pekingu, kterou zasáhlo silné sněžení. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na místní úřady.

Nehoda se stala ve čtvrtek večer místního času (odpoledne SEČ) na západě čínské metropole na nadzemním úseku trasy metra. Z 515 lidí, kteří byli převezeni do nemocnice ke kontrole, utrpělo 102 zlomeniny, napsala agentura DPA.

Příčinu neštěstí úřady vyšetřují, podle prvních informací ho ale způsobil nezdařený brzdný manévr na kluzké trati. Na místo dorazila lékařská pohotovost, policie a záchranáři; do 23:00 místního času byli všichni cestující z vlaku evakuováni. Dnes ráno zůstávalo hospitalizováno 67 zraněných osob.

Nezvykle husté sněžení, které v oblasti Pekingu začalo ve středu, si vyžádalo pozastavení provozu některých vlaků a uzavření části škol.

V oblasti stále platí varování před námrazou na silnicích, extrémní zimou a sněžením. Sněhové srážky by měly dnes skončit, poté podle meteorologů zasáhne Peking vlna mrazivého počasí, během níž by noční teploty měly klesat pod minus deset stupňů Celsia.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi