Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Expremiérka v Paříži na show Victorie Beckhamové: Takhle si Marinová užívá po konci v politice

Autor: DVL - 
3. října 2023
18:43

Po odchodu z politiky a rozvodu s manželem si bývalá premiérka Finska 37letá Sanna Marinová užívá život plnými doušky. Naposledy byla spatřena na Pařížském týdnu módy, kde zaujala privilegované místo na přehlídce Victorie Beckhamové, píše deník Daily Mail.

Měsíce poté, co skončila v úřadě, si 37letá Sanna Marinová užívá život plnými doušky. 

Tento víkend bývalá finská premiérka zamířila na Pařížský týden módy, kde zaujala privilegované místo na přehlídce Victorie Beckhamové a sdílela sérii oslnivých selfíček ze zákulisí z prestižní akce, kterou navštívila například Kim Kardashianová, Kris Jennerová, Pamela Andersonová, David Beckham či Eva Longoriová. 

Se zářivě červenou rtěnkou a šaty Viktorie Beckhamové za 1 024 liber (v přepočtu zhruba 28 885 Kč, pozn. redakce) vypadala spíše jako influencerka než jako politička.

Konec v politice

Marinová se úřadu ujala v pouhých 34 letech, a stala se tak nejmladším lídrem světa. Po svém odchodu z politiky, kdy se v dubnových volbách umístila její sociálně-demokratická strana na třetím místě, začala pracovat jako strategická poradkyně v Institutu pro globální změnu Tonyho Blaira, londýnského politického think-tanku.

Poté v květnu podala žádost o rozvod. Pár, který má 5tiletou dceru, oznámil v prohlášení: „Jsme vděční za společných 19 let a za naši milovanou dceru. Zůstaneme nejlepšími přáteli.“

Od té doby se zúčastnila například festivalu v Helsinkách. „Letos v létě jsem poprvé po nějaké době měla pořádnou letní dovolenou,“ napsala bývalá premiérka. 

Finsko vedla přes komplikované období během pandemie, které je spojeno s ekonomickými otřesy. Po invazi Ruska na Ukrajinu se stala hlasitou zastánkyní napadané země a úspěšně prosadila ukončení vojenské neangažovanosti Finska ve prospěch členství v NATO. 

Mnohými byla vnímána jako inspirace pro mladé lidi, aby se více zajímali o politické dění, přesto je ve Finsku stále považována za kontroverzní postavu. Byla například velmi kritizována za to, že byla spatřena v nočním klubu v ranních hodinách poté, co navázala kontakt se svým ministrem zdravotnictví, který byl pozitivně testován na covid-19.

Video  7 věcí, které jste nevěděli o Sanna Marin  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi