Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muže (†36) shodili při nástupu na trajekt do moře, člena posádky viní ze zabití. Řecký ministr skončil

Autor: ČTK - 
11. září 2023
19:25

Řecký ministr lodní dopravy Miltiadis Varvitsiotis dnes rezignoval kvůli aféře kolem smrti muže v přístavu Pireus u Atén. Šestatřicetiletý Antonis Karjotis se minulý týden pokoušel nastoupit na odplouvající trajekt, jeho posádka ho ale shodila do vody a muž utonul. Jeden z členů posádky byl obviněn ze zabití, uvedla agentura AP.

„Nikdo si nedokáže představit, že řečtí námořníci porušili odvěká pravidla na ochranu lidského života na moři, nešťastného mladíka odstrčili a nechali v kalných vodách přístavu Pireus,“ napsal ministr v rezignačním dopise.

„Doufám, že řecká spravedlnost brzy postaví skutečné pachatele před soud, jak si zaslouží,“ dodal Varvitsiotis.

Celý incident ministr označil za šokující a omluvil se za své dřívější vyjádření, které mohlo působit nepatřičně a vyvolalo pobouření veřejnosti. Varvitsiotis totiž nejprve uvedl, že je mu velmi líto muže, který zahynul, ale připomněl i ztrátu rodin námořníků, kteří stanou před soudem.

„V žádném případě jsem nedával na roveň oběť a pachatele,“ dodal Varvitsiotis podle serveru Kathimerini.

Čtyřiapadesátiletého Varvitsiotise, který byl ministrem lodní dopravy od června, ve funkci nahradí bývalý evropský komisař pro humanitární pomoc Christos Stylianidis.

Video  Požáry na řeckém ostrově Rhodos: Evakuace turistů  - Reuters
Video se připravuje ...

lunatic ( 12. září 2023 03:07 )

Vždyť již naši předci říkávali:"Kdo pozdě chodívám sobě škodí." Inu,ukazuje se,že to rozhodně nebyli žádní blbci, ti předci .... nejprve přemýšleli a až poté mluvili - na rozdíl od těch, kteří vedou tento stát

nemocna ( 11. září 2023 23:39 )

Zabití? to je přece vražda, úmyslné ublížení, napadení, msta že přišel později, viníka zavřít za vraždu

Zobrazit celou diskusi