Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf Ryanair dostal dortem do obličeje. Aerolinka vzala útok ekoaktivistů s humorem

Autor: ČTK - 
7. září 2023
14:56

Šéf letecké společnosti Ryanair Michael O'Leary dnes od ekologických aktivistů v Bruselu dostal dortem do obličeje. Záběry přinesla belgická televizní stanice LN24. Incident se odehrál před budovou Evropské komise, kde se O'Leary připravoval na tiskovou konferenci o stávkách, které společnost zasáhnou. Piloti Ryanairu v Belgii budou stávkovat 14. a 15. září.

„Vítejte v Belgii. Přestaňte znečišťovat,“ křičeli aktivisté, zatímco trefili šéfa Ryanairu dvěma krémovými dorty přímo do obličeje. „Výborně,“ okomentoval to pouze O'Leary.

O něco později společnost zveřejnila několik komentářů na sociální síti X, dříve Twitteru. „Dnes vřelé přivítání v Bruselu. Cestující jsou tak nadšení z našich nových spojů, že to oslavují dortem. Máme velmi dobré nízké ceny,“ napsala společnost. „Namísto nákupu krémových dortů si mohli koupit let z Belgie za stejnou cenu,“ dodala v dalším komentáři.

Piloti Ryanairu v Belgii oznámili již čtvrtou stávku za dva měsíce. Požadují lepší platy a více času na odpočinek. Irská společnost je častým terčem kritiky ze strany odborových svazů zejména kvůli pracovním podmínkám pilotů. Nedávno ale veřejnost pobouřil i případ dvou britských seniorů, kterému bylo za vytištění palubních vstupenek na letišti naúčtováno 110 liber (přes 3100 Kč). Ryanair svůj postup hájil s tím, že poplatek byl v souladu s jeho pravidly.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi