Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Trumpův muž (81) se „zasekl“ na tiskovce. Po snadném dotazu mlčel, záchrana přišla od kolegyně

Autor: ČTK - 
30. srpna 2023
21:06

Lídr Republikánské strany v americkém Senátu Mitch McConnell se dnes během tiskové konference opět zasekl, a to na více než 30 vteřin. Jednaosmdesátiletý senátor během tohoto času nedokázal reagovat na novinářovu otázku, zda bude při příštích volbách obhajovat svůj mandát. Obdobný incident se mu přihodil také minulý měsíc, což přiživilo debatu o jeho zdravotním stavu, stejně jako o kondici dalších vysoce postavených amerických politiků. Záznam z dnešní konference odvysílala i stanice NBC.

McConnell podle médií letos několikrát na veřejnosti spadl. Při březnovém pádu si přitom přivodil otřes mozku. K práci v Senátu se vrátil v dubnu.

Letos v létě se ale v rozmezí jen několika málo dní dostal na dvou tiskových konferencích do nepříjemné situace, když náhle přestal mluvit. Stanice NBC jeho stav popsala jako „zamrznutí“. Na dnešní konferenci v Kentucky senátor nejprve požádal o zopakování otázky, načež se odmlčel a upřeně se díval před sebe. Nakonec k němu přistoupila poradkyně, která se ho zeptala, zda rozuměl otázce, načež požádala o chvilku strpení. McConnell nakonec začal opět mluvit, zněl ale značně zmateně.

Nejstarší ze 100 členů a členek Senátu je zástupkyně Demokratické strany Dianne Feinsteinová, která v červnu oslavila 90. narozeniny. Letos musela být hospitalizována kvůli léčbě pásového oparu. I po jejím květnovém návratu do Washingtonu přetrvávají pochybnosti ohledně toho, zda je schopna svou práci vykonávat.

USA mají zároveň nejstaršího prezidenta v dějinách, 80letého Joea Bidena. V případě znovuzvolení by Biden zahajoval druhý mandát ve věku 82 let. Aktuální průzkumy nasvědčují tomu, že se příští rok utká s nyní 77letým exprezidentem Donaldem Trumpem.

Th0r_z_h0r ( 30. srpna 2023 23:35 )

Gratuluju, to je stary nekolik tydnu 🤣👍 Obecne to znamena, ze podobny fosilie maj drepet doma, to znamena i Biden. S nim jsou desitky podobne "vtipych" videi. Ve skutecnosti je to spis odraz bidy USSA. Slusna strelba do vlastni nohy 😉👍

Zobrazit celou diskusi