Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Planý poplach ve Washingtonu: Zprávy o střelci v budovách Senátu se nepotvrdily

Aktualizováno -
2. srpna 2023
21:40
Autor: ČTK - 
2. srpna 2023
21:12

V budovách amerického Senátu zasahovala policie, reagovala na tísňové volání ohledně možného střelce. Přítomní se měli zabarikádovat v nejbližší kanceláři, informují média s odvoláním na prohlášení policie. Objevovaly se nicméně i zprávy o evakuaci jiné senátní budovy. Agentura Reuters po chvíli s odvoláním na mluvčího washingtonské policie Hugha Carewa informovala, že se jednalo o falešný poplach a že na místě nejsou zranění ani žádný střelec.

Středobodem dění byla budova Russell, kde sídlí například senátoři Ted Cruz nebo Marco Rubio. Senát má nyní nicméně letní přestávku a nezasedá, na místě zůstávají převážně jen zaměstnanci správy budovy a lidé pracující v kantýnách a kavárnách. Zatímco policie podle Reuters nařídila všem zabarikádovat se uvnitř, některá média, například stanice Fox News, informovala o evakuaci senátní budovy. Mimořádná událost se patrně dotkla i vedlejší budovy Dirksen.

Krátce před tím, než vyšlo najevo, že jde o falešný poplach, informoval reportér stanice Fox News, že příčinou dění může být něčí mentální zdraví. Reportér hovořil s odvoláním na hasiče a záchrannou službu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi