Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Odulý diktátor Kim na nečekané inspekci: Ve zbrojních závodech si vyzkoušel útočnou pušku

Autor: ČTK - 
6. srpna 2023
10:32

Severokorejský vůdce Kim Čong-un si od čtvrtka do soboty prohlížel hlavní zbrojní závody v zemi. Rovněž vydal pokyn ke zvýšení produkce továren vyrábějících raketové motory, děla a další zbraně, aby se posílila obranyschopnost. Oznámila to dnes severokorejská státní tisková agentura KCNA. Média si všimla, že zatímco diktátor působil v posledním roce výrazně pohuble, na aktuálních fotografiích je už zase obézní a odulý.

Neobvyklé návštěvy několika zařízení na výrobu zbraní se uskutečnily v době, kdy Pchjongjang usiluje o vývoj různých strategických a konvenčních zbraní a pořádá okázalé přehlídky řady zbrojních systémů. Fotografie z návštěv ukazují také Kima střílejícího z různých útočných pušek na cíl, který je mimo záběr.

Odborník na severokorejskou politickou strategii Čong Seong-čchang agentuře Reuters řekl, že Kim se pravděpodobně zaměřuje na modernizaci a technickou inovací zbraní, jež pomůže s vývozem zbraní do Ruska.

Spojené státy obvinily KLDR, že dodává Rusku zbraně pro jeho válku na Ukrajině. Rusko a Severní Korea to však popřely.

Video  Ri Sol-ju: Tajemná první dáma Severní Koreje  - Videohub
Video se připravuje ...

Mr MRD ( 6. srpna 2023 17:19 )

Když zhubnnul, bylo to špatně, když přibral, tak taky. Tak jak jako?

DD22 ( 6. srpna 2023 17:05 )

Zajímalo by mě, co si ti poskokové zapisují do těch sešitků. Kam se ten tlustoprd hne, tak vždycky kolem něj stojí s notýskama a jako zapisují jeho moudra Když se blb směje, řehtají se na celé kolo, když se zamyslí, oni taky dumají.

Martin Lapáček ( 6. srpna 2023 11:52 )

A co takhle radši zajít podívat na inspekci do pekárny nebo masokombinátu??

Zobrazit celou diskusi