Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Začalo zasedání komunistů v KLDR. Strana vedená Kimem řeší „změněnou mezinárodní situaci“

Autor: ČTK - 
17. června 2023
22:01

Severní Korea zahájila klíčové zasedání vládnoucí strany, které má rozhodnout o diplomatické a obranné strategii, jak se vyrovnat se „změněnou mezinárodní situací“. Informuje o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na severokorejskou agenturu KCNA, podle níž se jednání účastní i vůdce komunistické země Kim Čong-un.

Zasedání ústředního výboru Korejské strany práce začalo v pátek a bude zřejmě trvat několik dnů. Čelní politici izolované země na něm také podle KCNA budou diskutovat o letošních hospodářských projektech. Další podrobnosti státní agentura neuvedla.

Severní Korea ve čtvrtek ze svého východního pobřeží odpálila další dvě balistické rakety krátkého doletu. Koncem května se rovněž pokusila vyslat do vesmíru špionážní vojenskou družici, což ale skončilo neúspěchem.

KLDR už letos podle agentury AP odpálila přes 30 raket, loni jich bylo rekordních více než 70, včetně mezikontinentálních balistických střel schopných dosáhnout americké pevniny. Američtí a jihokorejští představitelé i proto varovali, že se komunistická země může připravovat na první jaderný test od roku 2017.

Video  Ri Sol-Ju: Tajemná první dáma Severní Koreje  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi