Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dámská jízda Macronové a Bidenové: Bez manželů vyrazily na ikonický ostrov. I s dcerou první dámy USA

Autor: simao - 
29. července 2023
09:36

Brigitte Macronovou a Jill Bidenovou pojí přátelství, obě první dámy spojuje mj. to, že v minulosti byly učitelkami. Bidenová tento týden přiletěla za Macronovou na oficiální návštěvu do Paříže, doprovodila ji přitom i dcera Ashley. Společně pak vyrazily k ikonickému francouzskému ostrovu Mont-Saint-Michel, tedy k Hoře sv. Michaela, která je součástí dědictví UNESCO.

Macronová a Bidenová dávají najevo svou náklonnost i veřejně. Při výletu k Mont-Saint-Michel se držely za ruce a ochotně pózovaly. Barevně se sladily i do jednobarevných, jednoduchých, ale velmi elegantních kostýmků. Ke kterým s ohledem na výšlap po okolí přibalily tenisky.

U ikonického ostrova pak ochotně pózovaly fotografům - prý aby „zdůraznily důležitost zachování podobných míst kulturního dědictví“, uvedl server France Info TV.

Brigitte Macronová přitom na stejné místo dorazila i o měsíc a půl dříve, upozorňují francouzská média - tenkrát ale s manželem Emmanuelem Macronem, zatímco nyní šlo o veskrze dámskou jízdu s Jill Bidenovou a také její dcerou Ashley, která se v poslední době poměrně často k matce připojuje při oficiálních příležitostech.

„Návštěva dvou prvních dam zdůrazňuje důležitost Mont Saint-Michel,“ pochvaloval si starosta Jacques Bono. „Doufám, že projdou před mým domem. Když přijel prezident naposledy, neviděli jsme ho,“ říkal francouzskému serveru jeden z místních prodavačů. Macronová a Bidenová během svého výletu zamířily i do místního opatství.

Během posledních dvou let se setkaly Macronová a Bidenová několikrát - a v průběhu doposud posledního setkání pak Bidenová uvedla, že ona s manželkou Emanuella Macrona „okamžitě věděly, že se máme rády“, Macronová následně vřelé gesto opětovala a popsala je jako „přátele“.

Video  Osudová žena prezidenta Macrona: O 24 let starší manželka Brigitte  - Videohub
Video se připravuje ...

Pollo ( 3. srpna 2023 09:32 )

Dvě babči na výletě. A co jako?

helena labatut ( 29. července 2023 15:02 )

A od kdy je st. Michel ostrov?

milan59 ( 29. července 2023 12:38 )

Hmm copak tím asi tak básník = vy chtěl říci?? Já jen napsal,že p.Bidenová je sice starší než p.Macronová,ale vypadá mladší. Bohužel jako dáma i když budu starší,tak to tedy teda NEBUDU,budu pořád MUŽ !!

Lomikel ( 29. července 2023 11:14 )

počkej si a až budeš tak starý jako tyhle dámy, podívej se do zrcadla.

milan59 ( 29. července 2023 10:46 )

No na to,že je p.Bidenová starší než p.Macronová tak vypadá o hodně mladší.

Zobrazit celou diskusi