Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rusům se zřítil do moře bitevní letoun Su-25. Přímo před zraky turistů na pláži

Autor: ČTK, swp - 
17. července 2023
18:31

Do Azovského moře poblíž ruského města Jejsk se dnes zřítil ruský bitevní letoun Su-25. Podle ruských agentur stroj havaroval během cvičného letu, pilot se katapultoval a z moře ho vylovili záchranáři. Podle předběžných informací byla příčinou havárie porucha motoru, píše ruská státní agentura TASS s odvoláním na ruskou armádu.

Zpravodajský kanál Baza mezitím na svém telegramovém účtu zveřejnil video, které podle něj zřícení letounu zachycuje. Ukazuje, že stroj spadl nedaleko pláže a celý incident fascinovaně sledovali opalující se turisté. V pozdějším příspěvku píše, že pilot zahynul, údajně se ho záchranářům nepodařilo oživit při cestě do nemocnice.

Město Jejsk se nachází na pobřeží ruského Krasnodarského kraje, leží několik desítek kilometrů jihovýchodně od ukrajinského přístavního města Mariupolu, které okupuje ruská armáda.

Nejedná se o první leteckou havárii v Jejsku za poslední rok, připomněl dnes server Meduza. V říjnu 2022 narazil ruský bombardér Su-34 do devítipatrové obytné budovy. Podle oficiálních údajů při havárii zahynulo 16 lidí a desítky dalších byly zraněny.

Video  Wagnerovci během vzpoury sestřelili Iljušin Il-22: Byl plný ruských velitelů.  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

žanyn ( 18. července 2023 14:41 )

Ono Rus už válku prohrál před deseti roky. Je stejnej durak jako v roce 1940. Prostě mentalita národů se nemění....

Zobrazit celou diskusi