Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bleskové záplavy v Pensylvánii si vyžádaly 3 oběti: Nikdy jsem nic takového neviděl, přiznal hasič

Autor: ČTK - 
16. července 2023
17:13

Bleskové povodně na silnici v americkém státě Pensylvánie si vyžádaly nejméně tři lidské životy. Další čtyři lidé, včetně devítiměsíčního nemluvněte, se pohřešují. V sobotu kolem 17:30 místního času (23:30 SELČ) začalo silně pršet a za 45 minut spadlo 18 centimetrů vody, která smetla několik vozidel. Po přeživších a lidech z aut pátrá stovka lidí, uvedla dnes agentura AP.

„Je mi 44 let a nikdy jsem nic takového neviděl,“ řekl velitel hasičů v Upper Makefieldu Tim Brewer. „Když přišla voda, bylo to velmi rychlé. Nemyslíme si, že by do ní někdo vjel. Už byli na silnici, když se to stalo,“ řekl Brewer a dodal, že na vozovce byl asi metr vody.

Ve chvíli, kdy přišla přívalová vlna, bylo na silnici 11 vozidel a tři z nich voda odnesla. Zemřely dvě ženy a jeden muž, bylo jim od 40 do 70 let. Tři ženy a jeden muž se pohřešují. Brewer odmítl poskytnout podrobnosti o obětech, ale uvedl, že „jedna rodina byla vážně zasažena“.

Do pátrání po pohřešovaných se v sobotu zapojilo 150 lidí, dnes kolem stovky. Podle Brewera jde stále o záchrannou akci, ale je poměrně jasné, že už se spíše pátrá po tělech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi