Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další tragédie v Egyptě: Na moři vzplála loď při potápěčském výletu, tři turisté zemřeli

Aktualizováno -
12. června 2023
16:01
Autor: ČTK - 
11. června 2023
15:45

Při nedělním požáru lodi v egyptském Rudém moři zahynuli tři britští občané, píše agentura Reuters s odvoláním na společnost Scuba Travel. Dalších 12 turistů a 14 členů posádky bylo zachráněno. Požár na lodi jménem Hurricane způsobil podle egyptských úřadů elektrický zkrat, plavidlo bylo na potápěčském výletě.

Tři Britové, kteří zahynuli, se v den požáru rozhodli nepotápět. Požár na lodi propukl v neděli v 07:30 SELČ, kdy se zbývajících 12 turistů účastnilo školení na palubě. Skupina byla okamžitě z lodi evakuována záchranným člunem.

Dva instruktoři se s kapitánem vydali hledat zbývající turisty, ale nakonec plavidlo z bezpečnostních důvodů opustili. Loď se v době požáru nacházela v blízkosti útesu Elphinstone nedaleko egyptského letoviska Marsá Alam.

Na záběrech zveřejněných na sociálních sítích bylo vidět bílou motorovou loď v plamenech, nad ní se vznášel hustý dým. „Viděli jsme kouř z lodi, nacházela se asi devět kilometrů od pláže,“ popsal Ahmad Máhir, který pracuje v potápěčské škole v Marsa Šagra. „Loď, která se nacházela nedaleko, je zachránila a dovezla na břeh,“ dodal.

Britské ministerstvo zahraničí sdělilo, že je kvůli incidentu v kontaktu s místními úřady a poskytuje pomoc zasaženým občanům. Společnost zajišťující potápěčské výlety Scuba Travel kondolovala pozůstalým a uvedla, že egyptské úřady okolnosti incidentu plně vyšetří.

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Egyptě  - Videohub
Video se připravuje ...

Otmar r ( 11. června 2023 19:20 )

Zobrazit celou diskusi