Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šílený Japonec zabil nožem a puškou 4 lidi: Policisté ho po masakru zadrželi

Aktualizováno -
26. května 2023
06:04
Autor: ČTK - 
25. května 2023
13:11

Čtyři mrtvé si vyžádal čtvrteční útok muže ozbrojeného nožem a loveckou puškou v prefektuře Nagano ve střední části Japonska. Informovala o tom agentura Kjódó. Útočník se poté zabarikádoval v přilehlé budově, policie podezřelého po několika hodinách zadržela. Motiv činu není známý.

Muž oblečený v maskáčích, čepici, kukle a slunečních brýlích ubodal jednu ženu a zastřelil také dva policisty, kteří byli přivoláni na místo činu, uvedl svědek. Japonská tisková agentura později informovala o čtvrté oběti - starší ženě, která byla nalezena zraněná a později byla prohlášena za mrtvou.

Místní úřady dříve uvedly, že poblíž domu byl nalezen poraněný muž. Dalším dvěma ženám, včetně matky podezřelého, se podařilo uprchnout, píše Kjódó.

Podle jednoho z jejích zdrojů policie v souvislosti s útokem zadržela zřejmě syna předsedy městského zastupitelstva ve městě Nakano. Dům, ve kterém se ukryl, údajně patří jeho otci.

Podobné útoky jsou v Japonsku neobvyklé. Japonsko patří mezi státy s nejnižším počtem násilných zločinů na světě a palné zbraně jsou v zemi pod přísnou kontrolou, připomíná agentura Reuters.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi