Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obrovský požár nemocnice v Pekingu: Nejméně 29 mrtvých, lidé v panice skákali z oken

Aktualizováno -
19. dubna 2023
07:21
Autor: ČTK - 
18. dubna 2023
16:04

Počet smrtelných obětí úterního požáru v pekingské nemocnici vzrostl na 29, informovala dnes agentura Reuters s odkazem na představitele čínské metropole. Původně úřady informovaly o 21 mrtvých. Mezi mrtvými je 26 pacientů nemocnice. Podle agentury AFP policie zadržela v souvislosti s požárem 12 lidí.

Beijing Daily uvedl, že plameny se začaly šířit po poledni místního času. „Je to tragédie. Viděl jsem tu nešťastnou událost z okna svého domu. Spousta lidí stála v poledne na klimatizační jednotce, někteří dokonce skočili dolů,“ napsal jeden uživatel sociální sítě Weibo.

Hořet podle informací Reuters začalo v části nemocnice Čchang-feng, ve které byli hospitalizováni pacienti v kritickém stavu. Požár podle nejmenovaného činitele zřejmě způsobily hořlavé barvy. Mezi zadrženými v souvislosti s požárem je podle AFP i ředitel nemocnice a pracovníci zodpovědní za renovaci jejích budov.

Požáry v nemocnicích jsou v Číně poměrně neobvyklé. Mnohem častější jsou požáry v továrnách a průmyslových komplexech způsobené nedodržováním předpisů a nedbalostí. Minulý měsíc zahynulo 11 lidí při požáru v bývalém chladírenském skladu v severočínské provincii Che-pej. Loni v listopadu přišlo o život 38 lidí kvůli požáru v továrně v centrální Číně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi