Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Brigitte Macronová slaví 70. Kdo jsou její děti? Prezident vyženil spolužačku ze třídy

  • Autor: mav - 
    15. 4. 2023
    05:00

    První dáma Francie 13. dubna oslavila 70. narozeniny. Gratulovat jí mohla široká rodina – Brigitte Macronová je nejmladší ze šesti sourozenců (nejméně dva už zemřeli), má tři děti a sedm vnoučat. Se svým nynějším manželem Emmanuelem Macronem děti nemají, ale francouzský prezident má s těmi přiženěnými vřelý vztah a je pyšný na svá nevlastní vnoučata.

    Roku 1974 si Brigitte (roz. Trogneuxovou) vzal bankéř André-Louis Auzière (1951-2019), hned dalšího roku se narodil syn Sébastien. Brzy pak dcera Laurance, Tiphaine přišla na svět o dalších skoro osm let později. Rozešli se kvůli Brigittině nové lásce – Emmanuelu Macronovi. Rozvod byl dokonán až po mnoha letech, 26. ledna 2006. Exmanžel první dámy zemřel v prosinci 2019 v 69 letech.

  • 1.Sébastien Auzière

    Narozen roku 1975 coby nejstarší dítě a jediný syn Brigitte Macronové. Sébastien je statistikem; jak uvádí na profesní sociální síti LinkedIn, v letech 2000-2007 se staral o data a statistické analýzy ve Francouzském institutu módy. Pak z textilního průmyslu přešel ke zdravotnictví, do firmy Kantar Health (nyní se jmenuje Cerner Enviza), kde se z ředitele výzkumů vypracoval na prvního viceprezidenta.

    Za ženu si vzal o chlup mladší spolužačku ze statistiky Christelle Lorenzatovou, která podle svého profilu na LinkedIn pracuje 17 let ve farmaceutické firmě Sanofi, konkrétněji nyní vede oddělení globální onkologické biostatistiky. Mají dceru Camille a syna Paula; jejich věk není znám, na fotografii z Macronovy inaugurace v květnu 2017 vypadá Camille jako malá školačka, Paul je o něco mladší.

    Médiím se Auzièreovi spíše vyhýbají, ale do předvolební kampaně svého otčíma roku 2017 se Sébastien Auzière nakonec také do jisté míry zapojil. „Chtěl bych obzvláště poděkovat Brigittiným dětem. Jestli to snad pro někoho nebylo snadné, tak pro ně,“ děkoval jim Macron, že vztah přijaly.

    Sébastien Auzière s chotí Christelle, dcerou Camille a synem Paulem na první Macronově inauguraci (14. 5. 2017) Sébastien Auzière s chotí Christelle, dcerou Camille a synem Paulem na první Macronově inauguraci (14. 5. 2017) | Profimedia.cz

  • 2.Laurence Auzière-Jourdanová

    Narozena 26. 4. 1977 v Amiens, je tak o osm měsíců starší než Emmanuel Macron. Na gymnáziu v Amiensu byla Laurence spolužačkou Macrona, přímo spolu byli ve třídě. Napřed si myslela, že se „všeználek“ uchází o ni – ale pak vyšlo najevo, že nezletilého studenta přitahuje její matka kantorka.

    Vystudovala medicínu na Univerzitě Pierrea a Marie Curieových v Paříži, specializací je kardioložka. Vzala si rovněž lékaře, Guillaume Jourdan je radiolog. Mají spolu tři děti: Emmu, Alice a Thomase. Geneanet uvádí jako přibližné roky jejich narození 2010, 2011 a 2012.

    Emmanuel Macron slavil svůj triumf s manželkou Brigitte a vnučkou Emmou. Emmanuel Macron slavil svůj triumf s manželkou Brigitte a vnučkou Emmou. | Reuters

    V kampani svého spolužáka otčíma Laurence Auzière-Jourdanová viditelně podporovala, její dcerka Emma dokonce slavila vítězství spolu s babičkou a „dědou“ přímo na pódiu; před zraky celého světa Macron svou nevlastní vnučku vřele objímal. Mimochodem, podle magazínu Purepeople říkají přiženěná vnoučata panu prezidentovi Daddy – anglicky Taťka.

    Jinak se ale Laurence médií spíše zdráhá. „Když už ukazuji děti, jedině zezadu,“ řekla ve (vzácném) rozhovoru pro magazín Gala. „Jsem ochranitelská, má rodina je docela skromná. To ji chrání nejlépe.“

    Laurence Auzière-Jourdanová s rodinou na první inauguraci svého spolužáka a otčíma Emmanuela Macrona (14. 5. 2017) Laurence Auzière-Jourdanová s rodinou na první inauguraci svého spolužáka a otčíma Emmanuela Macrona (14. 5. 2017) | Profimedia.cz

    S manželem Laurence Auzière-Jourdanová už ale není, loni přiznala, že její novou láskou je výtvarný umělec Matthieu Graffensttaden. „Známe se už od 16, seznámili jsme se o prázdninách na lyžích. To ještě nebyl umělec, ale rozhodně byl dobrý lyžař,“ řekla pro Gala.

    To kvůli němu si založila profil na Instagramu – podporuje jeho umělecké počiny a dělá mu prý tak trochu manažerku.

  • 3.Tiphaine Auzièreová

    Nejmladší dcera Brigitte Macronové a André-Louise Auzièra je o poznání mladší než sourozenci, Tiphaine se narodila 30. ledna 1984 v Amiens. Na Sorbonně vystudovala práva, jako advokátka se zaměřuje na pracovní právo. Oproti sourozencům nemá Tiphaine s publicitou problém, v televizi občas vystupuje coby právní expertka.

    Emmanuela Macrona v kampani podporovala aktivně, v regionu Pas-de-Calais řídila buňku jeho kampaně a v následujících parlamentních volbách byla náhradnicí na kandidátce Macronova hnutí LREM.

    Tiphaine Auzièreová, nejmladší potomek Brigitte Macronové Tiphaine Auzièreová, nejmladší potomek Brigitte Macronové | Profimedia.cz

    Na Instagramu zase Tiphaine Auzièreová ochotně předvádí jak sebe, tak své děti – dcera Élise (9) a syn Aurèle (7) sdílí matčinu vášeň pro koně, všichni tři soutěží v parkuru. Jejím manželem je Antoine Choteau (43), doktor gastroenterologie.

    Video  Osudová žena prezidenta Macrona: O 24 let starší manželka Brigitte  - Videohub
    Video se připravuje ...

sakajeva ( 16. dubna 2023 13:24 )

Zajímalo by mě, jestli nosí paruku. Protože ten ksicht má často v těch vlasech úplně schovaný. Možná je to schválně, aby nebyla tak vidět.

trintin ( 16. dubna 2023 09:50 )

Dnes už stará úchylačka, která jako učitelka svedla nezletilého studenta. To je náš vzor?

AHel ( 16. dubna 2023 00:23 )

Nešel by nosit klobouček se závojíčkem, ten ksicht je hnusnej, postava jde, díky!!!! Von je ***, jak vyšitej.... šeptá si o tom celá Francie.

lucie13 ( 15. dubna 2023 18:20 )

Ona vypadá jak ta šimpanzí doktorka z Planety opic a Macron bude trochu úchyl a dost možná je i má chlapy a tuhle dámu má nevím na jaké trojky

Pollo ( 15. dubna 2023 15:28 )

Ne. Je to gerontofilie. Nekrofil má rád mrtvé ženy.

Zobrazit celou diskusi