Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Další podezřelá smrt v Rusku? Auto zabilo Medveděvova papaláše (†61) z Kavkazu

Autor: mav, swp - 
7. ledna 2023
11:44

V Dagestánské republice na ruském Kavkaze ve čtvrtek večer zemřel její někdejší premiér Magomed Abdulajev (†61). Srazilo ho auto, když přecházel silnici. Podle ukrajinského poradce byl přítelem Dmitrije Medveděva, Putinova náhradníka v Kremlu.

Regionální politik sloužil ve vysoké pozici v Dagestánu v letech 2010-2013, když byl ruským prezidentem Dmitrij Medveděv. Abdulajev byl členem vládní strany Jednotné Rusko. Dřív učil právo v Petrohradě i v dagestánské Machačkale, pak dělal politického asistenta v Moskvě, než se vypracoval přes nižší posty dagestánské politiky. Po konci v čele vlády byl rektorem Dagestánské státní pedagogické univerzity.

„V Machačkale, na ulici Magomeda Dadžijeva, 55letý obyvatel Kiziljurtu ve vozu VAZ-21214 (u nás známý jako Lada Niva, pozn. red.) srazil chodce přecházejícího vozovku mimo přechod pro chodce,“ citovala ruská agentura TASS dagestánské ministerstvo vnitra. Abdulajev následně zemřel v nemocnici.

Policie otevřela trestní vyšetřování, za způsobení smrtelné nehody hrozí až pět let vězení. Nejsou informace, zda byl řidič zadržen.

„Další záhadná smrt ruského představitele,“ komentoval na sociální síti Telegram Anton Geraščenko, poradce ukrajinského ministra vnitra a „oficiální nepřítel ruské propagandy,“ jak se označuje na twitteru. A dodal, že expremiér byl exprezidentovým přítelem z časů studií práv na Leningradské státní univerzitě; Medveděv je o čtyři roky mladší.

Daily Mail připomíná, že v Dagestánu se těží ropa a že v posledním roce přicházely zprávy o záhadných a podezřelých úmrtích například zrovna manažerů ropných společností blízkých Kremlu. Pády z okna, údajné sebevraždy…

Video  Medveděv hrozí Ukrajině soudným dnem: Analytik o jaderné hrozbě i cíli Ukrajinců zničit Krymský most  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

XLADI ( 7. ledna 2023 21:50 )

Bejt v rusku papaláš nebo nula kterou odvedou na frontu je dnes už jedno. Vypadá to že jediní v bezpečí jsou nezletilé děti. I svých seniorů se občas zbaví když nechají sem tam vyhořet nějaký ten domoc důchodců a skoro nikdo se nezachrání.

doktormediciny ( 7. ledna 2023 14:47 )

Ja si teda myslim ze jestli prechazel mimo prechod, 55 lety ridic to tezko ubrzdil Ono taky perijde na to jak rychle vkrocilo do vozovky.
Ergo 5 let kriminalu je podle mne hodne...

rudy_hnis ( 7. ledna 2023 14:00 )

Vyhodit někoho z okna nebo pod auto je levnější, než drahý novičok nebo polonium.
Důsledek sankcí - musí se šetřit.

Zobrazit celou diskusi