Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poslanec dal facku manželce: Skončil s podmínkou, mastnou pokutou a vyloučila ho strana

Autor: ČTK - 
13. prosince 2022
19:55

Francouzský poslanec Adrien Quatennens z nejsilnější levicové strany Nepodrobená Francie (LFI) byl dnes odsouzen ke čtyřměsíčnímu podmíněnému trestu za to, že dal své manželce facku. Za morální újmu jí musí také vyplatit odškodné 2000 eur (48 600 korun). Po vynesení rozsudku poslance strana LFI, kterou až do září prakticky vedl, vyloučila také na čtyři měsíce, uvedla agentura AFP.

Quatennens se již dříve k fyzickému útoku na manželku přiznal. Řekl, že jí pohlavek uštědřil během hádky při rozvodu, násilí podle něj bylo oboustranné. Jednání se konalo za zavřenými dveřmi, aby bylo respektováno soukromí dotčených. Verdikt byl ovšem přednesen veřejně, trest si poslanec podle soudu zaslouží za „násilí spáchané manželem“ loni na podzim a „pravidelné zasílání zpráv se zlým úmyslem“ během letošního léta.

Strana LFI je nejsilnější levicová strana ve francouzském parlamentu. Nejvýraznější osobností strany byl Jean-Luc Mélenchon, jenž v dubnu v prezidentských volbách těsně skončil na třetím místě. Již delší dobu mu ve vedení strany sekundoval dnes odsouzený Quatennens. V sobotu se novým šéfem strany stal Manuel Bompard.

sorgedoktor ( 13. prosince 2022 20:06 )

Ty trest jsou dost vysoke, ja nevimk jedna facka sem druha facka tam...Tady se to snad tak nebere...

Zobrazit celou diskusi