Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vánoční trhy v Düsseldorfu uzavřela policie. Kvůli obavám z útoku, jako byl ten v Berlíně

Autor: ČTK - 
5. prosince 2022
19:18

Policie v západoněmeckém Düsseldorfu dnes odpoledne na několik hodin uzavřela vánoční trhy v centru města, když jí neznámý volající oznámil, že se chystá vjet nákladním autem do návštěvníků trhu u radnice. Napsal to web listu Bild. Vylidněné trhy střežili ozbrojení policisté, nasazeny byly i speciální jednotky.

Oficiálně policie informovala o možném ohrožení a „abstraktním narušení bezpečnosti“. Své kroky označila za preventivní, akutní nebezpečí podle ní nehrozilo. Okolo 18:00 SEČ policie trhy opět zpřístupnila veřejnosti.

Vánoční trhy jsou hlídané v celém Německu zvláště po zkušenosti z prosince 2016, kdy do jednoho z trhů v Berlíně vjel tuniský terorista s kamionem a zabil 12 lidí včetně jedné Češky.

Podobnou hrozbu týkající se útoku autem před týdnem obdržela i policie v Berlíně. Od té doby posílila hlídky na vánočním trhu na Alexandrově náměstí u známé televizní věže.

Video  Kamion jako nástroj teroru. Takhle ho odváželi z centra Berlína.  - Reuters, Blesk.cz, Hudba: Sparky Buddha; Bert Lindar, Hudební banka
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivana kollerova ( 5. prosince 2022 21:07 )

tak vam nemci preju Frohe Weihnachten

Citronel ( 5. prosince 2022 20:21 )

Jsem rád, že jsem prožil život v bezpečí a je mi líto nastupující generace, to co jsme jim připravili je neodpustitelné. Prý jim musíme dát najevo, že se nebojíme, ale jak, když jsme pos... až za ušima, pusťte své dítě večer do světa, strachy o něj neusnete. To co se děje na západě je otázka času, kdy se přesunou k nám, jim je všude dobře, jen doma ne, tam se s nimi nikdo nemazlí.

Zobrazit celou diskusi