Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komunistická Severní Korea si nedá pokoj: Vypálila balistickou střelu do Japonského moře!

Autor: ČTK - 
17. listopadu 2022
07:15

Severní Korea vypálila balistickou střelu krátkého doletu východním směrem do Japonského moře, podle agentury Kjódó o tom ve čtvrtek bez dalších detailů informovala jihokorejská armáda.

Odpal rakety následoval jen několik hodin po prohlášení KLDR, v němž uvedla, že bude "urputněji vojensky reagovat" na americké snahy zvýšit svoji vojenskou přítomnost v regionu a spolupracovat s Japonskem a Jižní Koreou.

Video  Kim Jo-čong – nenápadná žena v pozadí je pravou rukou svého bratra, severokorejského diktátora Kim Čong-una  - Videohub
Video se připravuje ...

Severokorejská ministryně zahraničí Čche Son-hui uvedla, že Washington "hraje hru, které bude litovat", když se zúčastnil nedávného trojstranného summitu s Jižní Koreou a Japonskem. KLDR letos provedla rekordní počet odpalů raket, včetně možného neúspěšného testu mezikontinentální balistické rakety, a vypálila stovky dělostřeleckých granátů.

Agresivní válečná cvičení

Pchjongjang v poslední době reagoval především na vojenská cvičení trojice spřízněných zemí, které Čche označila za "agresivní válečná cvičení". "Čím odhodlanější jsou USA dostát své nabídce rozšířeného odstrašení vůči svým spojencům, tím urputnější budou vojenské reakce KLDR," řekla ministryně podle Kjódó.

frantacizek ( 18. listopadu 2022 05:21 )

http­s://is­port­.bles­k.cz­/cla­nek/bl­esk-sport/423048/katar-v-pohotovosti-priznivci-islamskeho-statu-vyzyvaji-k-utokum-na-sampionat.html


tak a tohle dám tady k rakeťákovi Kimimu, pač to je taky takový malý, buclatý terorista.. No Islamský stát už začal.. Pokusili se potopit jeden z největších tankerů s ropou v Ománském moři. A to ty tankery hlídá americká flotila..Díky tomu teď šla poslední dny nahoru zase cena ropy brent..Ale nepotopili..

Zobrazit celou diskusi