Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Macron s Brigitte naštvali truchlící Brity: Poklona královně v teniskách?

Autor: dn - 
19. září 2022
13:15

Francouzský prezident Emmanuel Macron byl včera spolu s manželkou spatřen v ulicích Londýna v teniskách a slunečních brýlích. Macron se přijel poklonit královně Alžbětě II., jejíž rakev byla před dnešním pohřbem vystavena v londýnské Westminster Hall. Královna Alžběta zemřela 8. září ve věku 96 let jako druhý nejdéle vládnoucí světový vladař v historii a na trůně ji vystřídal její syn, Karel III.

Francouzský prezident Emmanuel Macron byl včera spolu se svojí manželkou Brigitte vyfocen v londýnské čtvrti Westminster nedaleko Buckinghamského paláce předtím, než se přišel poklonit nedávno zesnulé anglické královně Alžbětě II. Na fotce mají Macron s manželkou na sobě tenisky a sluneční brýle, což vzbudilo pozdvižení na sociálních sítích, kde komentátoři nařkli francouzský prezidentský pár z nedostatku respektu k zesnulé královně a britské královské rodině.

Do Westminster Hall, kde je rakev královny Alžběty vystavena, však následně francouzský prezident se svojí manželkou dorazili již ve společenském oděvu. Francouzský tisk následně informoval, že Macron s manželkou vyrazili do ulic Londýna „inkognito“, aby na vlastní oči viděli mnohahodinovou frontu truchlících a sdíleli bolest obyvatel Velké Británie, kteří přišli o svou královnu.

V doprovodu poradců a bodyguardů však francouzský prezidentský pár i přesto vzbudil pozdvižení a lidé na sociálních sítích si nenechali ujít příležitost sdílet fotky či videa. „Emmanuel Macron inkognito je pravděpodobně ten nejméně inkognito člověk, jakého jsem kdy viděla,“ řekla k tomu na twitteru jedna z komentujících a dodala: „Stejně talentu na přestrojení jako žirafa v tmavých brýlích, snažící se dostat do golfového klubu pro lední medvědy.“

Macron se dnes spolu s dalšími zhruba 500 světovými státníky a členy významných panovnických rodů a obrovským množstvím dalších truchlících zúčastní pohřbu královny, který proběhne ve Westminsterské katedrále. Za Českou republiku odletěl do Londýna premiér Petr Fiala, kromě něj však dorazili například americký prezident Joe Biden, kanadský premiér Justin Trudeau či německý prezident Frank-Walter Steinmeier. Pozvání pak neobdrželi zástupci Ruska, Běloruska, Venezuely, Afghánistánu, Sýrie a Barmy. Již včera pak proběhla pro státníky a významné osobnosti recepce v Buckinghamském paláci, kterou hostil nový král Karel III. (dříve v Česku známý jako princ Charles) spolu se svou královnou manželkou Camillou.

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video  Redaktor Blesku informuje o dění v Londýně.  - Luboš Procházka
Video se připravuje ...

hejhej ( 19. září 2022 20:15 )

Macron s babičkou v teniskách - nemají vkus a ani slušnost.

diskutujici ( 19. září 2022 17:21 )

Klučina s babčou. Podle toho to vypadá.

yokky ( 19. září 2022 15:58 )

🆒🆒🆒🆒🆒😂😂😂😂😂je to buk😂😂😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi